Dalić: Najbolje bi bilo da je Srbija pobedila Brazil

Vesti 30. jun 201813:44 > 13:44
Clive Mason/Getty Images

Selektor fudbalera Hrvatske Zlatko Dalić ocenio je da će svi zaboraviti učinak Vatrenih u grupi ukoliko se ne plasiraju u četvrtfinale.

Milennium – sponzor vesti sa Svetskog prvenstva

Hrvatska je kao prvoplasirana u grupi D prošla u osminu finala. Dalićevi izabranici savladali su Nigeriju, Argentinu i Island, a u prvom meču nokaut faze rival će im biti Danska.

„Uradili smo sjajnu stvar, ali ako to ne potrvdimo protiv Danske, nismo uradili ništa. Naredna utakmica nam je najvažnija i moramo da je odradimo kako treba. Ako ne prođemo u četvrtfinale, onda će sve ovo vrlo brzo da se zaboravi. Biće teško, jer Danska skoro dve godine ne zna za poraz. Radi se o čvrstoj ekipi koja igra dobro u odbrani. Veoma su slični Islandu, samo sa više kvaliteta“, ocenio je Dalić za Nezavisne novine.

Upitan o učinku favorita na prvenstvu u Rusiji, hrvatski selektor je ocenio je da je eliminacija Nemačke najveće iznenaćenje.

„Najbolje bi bilo i da je Srbija uspela da pobedi Brazil i da ga je eliminisala. Do sada smo videli da je ovo dosta izjednačeno prvenstvo i favoriti nisu baš toliko ubedljivi“.

Meč osmine finala između Hrvatske i Danske na programu je u nedelju od 20 časova.