Dalić: Modrić i Rakitić najbolji na svetu

Vesti 9. jul 20185:56 > 6:01
Alex Livesey, Getty Images Sport

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić u superlativima je govorio o dvojici vezista iz svog tima - Luki Modriću i Ivanu Rakitiću.

Milennium – sponzor vesti sa Svetskog prvenstva

Vatreni su se pobedom nad Rusijom posle penala plasirali u polufinale Mondijala. Odlučujući jedanaesterac realizovao je Rakitić, a u penal seriji precizan je bio i Modrić.

Rakitić na ovom Svetskom prvenstvu igra najbolje utakmice u karijeri u hrvatskoj reprezentaciji. Imao je fantastičnu sezonu u Barseloni, to je nastavio i ovde. Veoma znači celom timu. Verujem da su Luka Modrić i on najbolji tandem veznih igrača na svetu u ovom trenutku. To pokazuju na terenu i nose naš tim. Nadam se da će tako nastaviti„, poručio je Dalić i dodao:

Ivan je, pored igračkih kvaliteta, pokazao i mirnoću, stabilnost. To se najbolje videlo time što je realizovao dva odlučujuća penala u osmini finala i u četvrtfinalu„.

Dolaskom među četiri najbolje selekcije sveta, Dalićeva ekipa je ponovila rezultat čuvene generacije iz 1998. godine, a da ode korak dalje moraće da pobedi Englesku u borbi za finale.

Već je napravljen veliki uspeh. Mnoge velike ekipe su ispale – Nemačka, Brazil, Argentina, Španija, a mi smo još u igri. Ukoliko uspemo da pobedimo i Englesku to će biti još veće dostignuće. Englezi imaju najjaču ligu u Evropi, mnogo novca, ali mi se borimo ovakvi kakvi jesmo. Da je i nama toliko novca kao Engleskoj gde bi nam bio kraj…„, zaključio je hrvatski selektor.

Duel dve selekcije igra se 11. jula na Lužnjikiju u Moskvi.