Dešanovo peckanje: Martines ubire Vilmotsove plodove

Vesti 10. jul 20180:05 > 0:07
Nils Petter Nilsson/Ombrello, Getty Images Sport

Selektor Francuske Didije Dešan izjavio je uoči polufinala Mondijala sa Belgijom da će njegov tim učiniti sve da se plasira u finale.

Millennium – sponzor vesti sa Svetskog prvenstva

Trikolori su u četvrtfinalu savladali Urugvaj 2:0, dok su Crveni đavoli dobili Brazil sa 2:1.

Belgija nije slučajno ovde. Bila je sjajna i na Evropskom prvenstvu u našoj državi, pokazala najbolje igre u grupnoj fazi i onda loše odigrala protiv Velsa. Imaju mnogo potencijala, igrači se znaju, pogledajte samo ta imena. Dolaze iz najboljih engleskih, ujedno i evropskih, klubova„, kazao je Dešan.

U odnosu na EP u Francuskoj, sada na klupi Belgijanaca sedi Roberto Martines, koji je nasledio Marka Vilmotsa.

Ne želim da uvredim kolegu Martineza, ali on je samo iskoristio rad rethodnika Marka Vilmtosa. Doneo je pečat, podigao ekipu na viši nivo, ali je svejedno imao ogroman potencijal na raspolaganju kad je preuzeo selekciju„.

Pomoćnik španskom stručnjaku je legenda franucuskog fudbala Tijeri Anri. Čuveni napadač će u polufinalu imati pomešana osećanja.

Nalazi se u tešoj situaciji. Anri nas dobro poznaje, znamo i mi njega, a kao što mi znamo prednosti i mane belgijskog, tako je i on svestan pluseva i minusa u našoj reprezentaciji. Nadamo se da ćemo ipak mi u finale„.

Belgijanci sa Kevinom de Brujneom, Edenom Azarom i Romeluom Lukakuom predstavljaju možda i napadački najopasniju selekciju na turniru, a Dešan veruje da je ključ u njihovom zaustavljanju kod N’Goloa Kantea.

Kante uvek želi da ukrade loptu onom ko je ima i da je preda prvom do sebe. Zbog toga nam je veoma bitan. Odilčan je bio protiv Argentine, istina je da se na toj utakmici zbog Kanteove uloge Mesi nije ni video. Nadam se da će to da ponovi„, zaključio je francuski selektor.

Utakmica Francuske i Belgije igra se u utorak od 20 časova na Krestovski stadionu u Sankt Peterburgu.