Dan 27: Francuska u finalu, Umtiti slomio Belgijance

Vesti 10. jul 20186:18 > 21:54
Catherine Ivill/Getty Images

Fudbalska reprezentacija Francuske prvi je finalista Svetskog prvenstva u Rusiji. Francuzi su u polufinalu slavili protiv Belgije rezultatom 1:0. Jedini gol u Sankt Peterburgu postigao je Samjuel Umtiti u 50. minutu.

Millennium – sponzor vesti sa Svetskog prvenstva

Utorak

20:00 FrancuskaBelgija 1:0  (statistika)

Sreda 

20:00 HrvatskaEngleska (statistika)

Ne propustite da pogledate servis Sport Kluba sa svim rezultatima, statistikama i tabelama!

21:55Selekcija Francuske se plasirala u finale Mundijala, a svog protivnika u borbi za titulu prvaka sveta dobiće posle okršaja između Engleske i Hrvatske. 

21:36 U poslednjih deset minuta igre, Belgijanci su krenuli na sve ili ništa, a u tim trenucima prvi je zapretio Aksel Vitsel. Njegov udarac sa dvadesetak metara kranjim naporom je odbio Loris. 

21:22 Prvu ozbiljniju situaciju za izjednačenje Crveni đavoli su propustili u 65. minutu, kad je Felaini sjajno skočio posle centaršuta, ali lopta završila pored stative.

21:16 Umtiti se golom pridružio dvojici kolega iz zadnje linije Pavaru i Varanu, koji su bili strelci u dosadašnjem delu Mondijala. Prethodni put su tri defanzivca postizala golove za Trikolore na Svetskom prvenstvu 1998. godine. Tada su Francuzi došli do jedine titule svetskog šampiona.

21:13 Samo pet minuta kasnije Galski petlovi su imali odličnu priliku da dupliraju vođstvo. Mbape je nestvarnim dodavanjem petom spojio Žirua sa golom, ali je u poslednjem trenutku uklizao Kompani i spasao Belgijance. 

21:08 Goool! Francuska vodi sa 1:0, golom Samjuela Umtitija u 51. minutu! Antoan Grizman je izveo korner sa desne strane, a stameni defanzivac sjajno skočio na prvoj stativi i zatresao mrežu.

20:45 Završeno je prvo poluvreme u duelu Francuske i Belgije. Rezultat posle 45 minuta je 0:0. Od šansi treba izdvojiti Azarovu na jednoj, kad je šutirao pored stative, i Pavarovu, čiji udarac je Kurtoa sjajno zaustavio.

20:39 Odlična prilika za Francuze u finišu poluvremena. Benžaman Pavar je sjajno utrčao iz drugog plana u šesnaesterac, dobio pravovremenu loptu, gađao dalji ugao, ali je Kurtoa fantastično reagovao i sačuvao mrežu.

20:30 Kako je vreme odmicalo u prvom poluvremenu, Trikolori su bili sve konkretniji. Dvaput je zapretio Olivije Žiru, najpre glavom, a zatim i udarcem sa desetak metara posle povratne Mbapea.

20:22 Odličnu šansu su imali Crveni đavoli posle kornera. Tobi Aldevereld je šutirao iz okreta, međutim, Loris je fantastično regovao i skrenuo loptu u koner.

20:15 U prvih 15 minuta igre viđena je po jedna konkretna situacija na obe strane. Posle dubinskog pasa ka šesnaestercu Belgije, Tibo Kurtoa je u poslednjem trenutku intervenisao ispred Kilijana Mbapea, dok je pred golom Iga Lorisa opasan bio Eden Azar. Njegov udarac je završio malo pored leve stative. Samo nekoliko trenutaka kasnije, Azar je ponovo šutirao snažno, ali je Rafael Varan podmetnuo glavu i vrlo verovatno sprečio pogodak za Belgijance.

20:00 Počela je utakmuca između Francuske i Belgije na Krestovski stadionu u Sankt Peterburgu. Za nešto manje od dva sata saznaćemo ime prvog finaliste Svetskog prvenstva.

19:45 Golman Francuske Igo Loris odigraće 103. meč za državni tim i time se izjednačiti sa sadašnjim selektorom Didijeom Dešanom.

18:58  Poznati su sastavi Francuske i Belgije za prvi polufinalni meč na Mondijalu. 

18:41 – Da vlada odlična atmosfera u taboru Belgijanaca svedoči i fotografija osoblja selekcije Belgije iz svlačionice. 

18:39 – Belgijanci na ovom Svetskom prvenstvu imaju devetoricu fudbalera koji su se upisali u listu strelaca do sada. 

18:38 – Selekcija Francuske ima odlična iskustva do sada u polufinalima Mundijala. Oba puta (1998. i 2006) plasirali su se u finale. Prvi put su slavili protiv Hrvatske (2:1), dok su osam godina kasnije nadigrali Portugal (1:0).

16:22 Šime Vrsaljko kaže da povreda kolena nije strašna, ali da smeta i da će igrati i sa jednom nogom ako bude potrebe

16:00 Naš Lički međed ovoga puta komentariše saopštenje Novaka Đokovića o tome zašto je navijao za Hrvatsku na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

14:56  Domagoj Vida ponovo je pod istragom FIFA. Povod je ponovo isti, samo je video „uradak“ novi.

14:11 „Volimo da igramo protiv velikih timova. Pokazali smo to protiv Argentine. Nemamo šta da izgubimo“, tvrdi Dejan Lovren pre polufinalni meč protiv Engleske.

13:25 Naš Lički međed piše o psihološkom ratu usmerenom protiv nenaoružanog življa u Notingemu.

12:45 Selektor fudbalera Engleske Garet Sautgejt ne očekuje da na polufinalni meč Svetskog prvenstva utiče činjenica da su Hrvati nešto više vremena proveli na terenu.

12:02 Hrvatski fudbaler Andrej Kramarić rekao je pred polufinale Svetskog prvenstva sa Engleskom da njegov tim uživa u iskustvu u Rusiji.

11:15 Juče mu je oduzeta službena akreditacija, danas je Ognjena Vukojevića FIFA kaznila sa 15.000 švajcarskih franaka.

10:48 Selektor Belgije Roberto Martines rekao je pred polufinale sa Francuskomda je njegov tim sastavljen od jedinstvenih fudbalera koji dele istu ambiciju – da učine belgijski fudbal ponosnim.

09:54 Na našem sajtumožete da glasate ko će biti finalisti Svetskog prvenstva.

09:32 Nekadašnja Mis Rusije Viktorija Lopirevaporučila je navijačima Engleske da doputuju u Rusiju da bodre svoju reprezentaciju.

08:45 FIFA je pozvala dečake koji su bili zarobljeni u pećini na Tajlandu da prisustvuju finalu Mondijala.

https://twitter.com/Footy_JokesOG/status/1016555172716310528

08:02 Šta imaju da ponude polufinalisti u situaciji ‘sad ili nikad’?

06:42 Vezni igrač selekcije Belgije Kevin De Brajne ne želi ništa da obećava, ali je svestan šta navijači očekuju.

06:31 Napadač reprezentacije Hrvatske Mario Mandžukić poručio je da Vatreni nikoga ne boje, kao i da Luka Modrić zaslužuje „Zlatnu loptu“

06:25 Vladimir Novaković, Lazar Jovanović i Milo Lekić u SK podkastu najavljuju polufinalne duele. Nemojte da propustite.

06:20 „Ne želim da uvredim kolegu Martineza, ali on je samo iskoristio rad rethodnika Marka Vilmtosa,“ izjavio je selektor Francuske Didije Dešan i dodatno podgrejao atmosferu pred večerašnji meč.

06:10 Argentinski mediji prenose da će Horhe Sampaoli i pored debakla na Mundijalu ostati na klupi Gaučosa.

06:00 Prvi polufinalni par čine Francuska i Belgija. Taj meč je na programu večeras od 20 časova u Sankt Peterburgu. U sredu u istom terminu na Lužnjikiju u Moskvi sastaju se Hrvatska i Engleska.