Runi: We believe

Vesti 11. jul 201812:07 > 12:09
Laurence Griffiths/Getty Images

Najbolji strelac u istoriji engleske fudbalske reprezentacije Vejn Runi uveren je da Gordi Albion posle niza godina neuspeha napokon može na svetski tron.

Millennium – sponzor vesti sa Svetskog prvenstva

Momci igraju sjajno, atmosfera u reprezentaciji i oko nje je fantastična. Možemo biti ponosni na njih i verujem da mogu do kraja,“ rekao je 32-godišnji Runi na otvaranju novog 200 miliona dolara vrednog stadiona DC Junajteda čiji će dres nositi iduće tri godine.

Bivši napadač Evertona i Mančester Junajteda zbog klupskih obaveza nije u Rusiji, ali pažljivo prati sve što se događa u najvećoj zemlji na svetu.

Jedva čekam polufinale i utakmicu protiv Hrvatske, ne mogu je dočekati. Siguran sam da se mogu približiti korak bliže naslovu prvaka i potom pehar doneti kući,“ poručio je Runi koji će u dresu DC debitovati u nedjelju protiv Vakuvera.

Runi će službeno postati član kluba iz Vašingtona u četvrtak kada počinje prelazni rok, a potpisao je ugovor na tri godine vredan 12 miliona evra.

Matthias Hangst / Staff

Englez je rekorder nacionalnog tima sa 53 gola ispred Bobija Čarltona koji je postigao 49 i Gerija Linekera sa 48 pogodaka.

Ukupno je u dresu Gordog Albiona odigrao 119 mečeva, a više od njega ima samo Piter Šilton koji je sakupio 125 utakmic.