Dalić: Zaslužili smo titulu; Vrsaljko: Pamtiće se ovo

Vesti 15. jul 201819:59 > 20:43
Catherine Ivill, Getty Images Sport

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić sa svojim igračima ispisao je istoriju, ali je zaustavljen u finalu Svetskog prvenstva u Rusiji.

Milennium – sponzor vesti sa Svetskog prvenstva

Francuska je u odlučujućem meču na moskovskom stadionu Lužnjiki pobedila Vaterene sa 4:2 i drugi put u istoriji osvojila Zlatni globus.

Dobili smo dva slučajna gola, to su dva prva. To je tako. Tužni smo i ponosni. Igrali smo dobro, presekao nas je penal. Bilo je teško. Moramo da budemo srećni i ponosni. Ostaje žal za titulom, to je život,“ komentarisao je Dalić koji se osvrnuo i na nagradu koju je Luka Modrić dobio za najboljeg igrača Mundijala.

Luka je to zaslužio, sa te strane moramo biti srećni, moramo da budemo srećni sa srebrom. Kada se malo ohladimo, shvatićemo da je ovo bilo dobro, da je ova generacija ponosno nosila dres i dala sve od sebe. Žao mi je zbog njh, zaslužili su da budu prvaci. Da nam je neko pre turnira to ponudio, ne da bimo prihvatili, nego…. Uzeli smo tri trofeja u Rusiji, srebrnu medalju, zlatnu loptu i trofej za navijače. Danas smo ponosni što smo Hrvati. Ipak, sada ne smemo da stanemo, kult se mora gurati dalje. Vidite koliko fudbal znači. Povici „Croatia“ na stadionu, gledalo nas je milijardu ljudi…. Ma čudo, ljudi hvala vam“, dodao je Dalić.

On je sve zasluge pripisao igračima.

Ovo što sam ja sa njima ostvario je fantazija, biće mi teško kad se raziđemo. Zbog njih mi je žao što nismo osvojili zlato, ali i sa srebrom moramo biti zadovoljni. Mi smo zaista dali sve od sebe.

Defanzivac Vatrenih Šime Vrsaljko je kroz suze naglasio da su i navijači i igrači Hrvatsku predstavili u najboljem svetlu.

Ostavili smo srce na terenu i sebi ne možemo ništa da zamerimo. Nadam se da su to i svi naši navijači osetili. Igrali smo jako dobro, ali to je fudbal. Mislim da smo napravili nešto što će se uvek pamtiti i možemo biti ponosni na sve što smo napravili. Od ponašanja do igre. Čestitam i navijačima koji su zajedno sa nama predstavili državu u najboljem svetlu“, rekao je Vrsaljko.