Klop: Ozil, Gingodan i poseta Erdoganu? Ućutite

Vesti 18. jul 201816:47 > 16:50
Matthias Hangst/Bongarts/Getty Images

Menadžer Liverpula Jirgen Klop smatra da su kritike na račun Mesuta Ozila i Ilkaja Gindogana "apsolutna besmislica" i da napadi na fudbalere Arsenala i Mančester Sitija ne bi trebalo da budu izgovor za loš rezultat Pancera na Svetskom prvenstvu

Nemačka javnost je još pre početka Mundijala kritikovala duo iz Premijer lige zbog sastanka sa turskim predsednikom Redžepom Taipom Erdoganom, a kasnije je Gindogan objasnio da to nema veze sa politikom.

Predsednik Fudbalskog saveza Nemačke Rejnhard Grindel je Ozila javno pozvao da objasni svoj postupak, dok je generalni menadžer Pancera Oliver Birhof tvrdio da bi zvezdu Arsenala trebalo da bude izostavljena iz ekipe koja je u Rusiji zaustavljena već u grupnoj fazi takmičenja.

Inteligentni ljudi ove zemlje traže toleranciju, a ostali bi trebalo da ućute i ne postavljaju pitanja momcima. Obojica nisu bili dobro upućeni u ovo pitanje. Neko stariji i iskusniji je trebalo da im pomogne. Ne smemo zaboraviti da njih dvojica imaju turske korene iako su odrasli ovde u Nemačkoj,“ rekao je Klop.

Laurence Griffiths/Getty Images

On se osvnruo i na dolazak Lusijena favra u njegov bivši klub Borusiju Dortmund.

Lusijen je veliki profesionala i trener. Zrači mirnoćom i to je upravo ono što je Borusiji sada bilo potrebno. Vrlo dobar trener se vratio u Bundesligu u vrlo dobar klub,“ naveo je Klop.