Dalić o Kaliniću: Tri puta sam mu dao šansu da se vrati

Vesti 19. jul 201818:32 > 18:42
Dan Mullan/Getty Images

Selektor hrvatske fudbalske reprezentacije Zlatko Dalić je po prvi put po povratku iz Rusije govorio o izbacivanju Nikole Kalinića iz nacionalnog tima, a dotakao se i drugih tema.

Nikola Kalinić je hrvatsku selekciju napustio jer prethodno nije želeo da uđe na teren kao izmena u utakmici sa Nigerijom još u prvom kolu Mundijala. Slično mu se desilo i u prijateljskom meču pre Svetskog prevenstva, a uvek je govorio da ga bole leđa.

Neću se mnogo vraćati na tu situaciju. Žao mi je zbog toga. Reći ću vam samo, da sam sa svoje strane sve uradio da ne dođe do toga. Nisam ni sretan ni ponosan zbog odluke da ga pošaljem kući sa Svetskog prventsva. tri puta sam mu dao šansu da se vrati, poslednji put sam ga čekao ceo dan“, kazao je Zlatko Dalić koji je govorio za Radio Sarajevo. 

Dalić je inače rodom iz Livna iz Bosne i Hercegovine pa se dotakao i države u kojoj se rodio.

Znam ko sam i što sam. Znam šta sam bio i šta sam sve prošao da bih došao do ovoga. Jedino bih poručio našim ljudima u Bosni i Hercegovini, odakle sam i sam, da ne odlaze iz države, da ostanu u ovoj lepoj zemlji. Moramo da radimo na boljem sutra, svima nama, bez obzira iz kojeg smo grada, koje vere. Trebamo da volimo BiHdodao je selektor „vatrenih“ koji je navodno mogao da postane i selektor Bosne i Hercegovine.

Ćiro Blažević me prvo zvao za pomoćnika, ali ponudu nisam prihvatio samo iz jednog razloga, jer sam već imao drugu opciju. Ponudu sam dogovorio ranije, a baš u to veme mi se javio Ćiro s predlogom da mu budem prvi saradnik. Posle Ćirinog odlaska sam dobio ponudu da budem selektor Zmajeva, ali sam morao da je odbijem. Možda nije bilo ni realno da budem selektor BiH, nisam imao snagu zato“.