Dalić o odlasku: Ima stvari koje mi nisu legle

Vesti 20. jul 201818:01 > 18:14
Matthias Hangst/Getty Images

U hrvatskom fudbalu je u nedelji posle Svetskog prvenstva tema broj jedan ostanak Zlatka Dalića na kormilu "vatrenih". Selektor ekipe koja je osvojila srebro u Rusiji međutim ne želi mnogo da priča o budućnosti.

U intervjuu za Novu TV selektor hrvatskih fudbalera nije sasvim određeno rekao da ostaje na čelu hrvatske reprezentacije. On međutim ima ugovor sa Hrvatskim fudbalskim savezom na još dve godine. 

Tu je sve čisto i jasno, ali rekao sam da ću o tome malo razmisliti i odlučiti kako i šta dalje u mojoj karijeri. Ima stvari koje su ‘za’, ima stvari koje su za ‘ne’, ali živim najlepše dane. Mislim da nije sad vreme da o tome govorimo. Želim još malo da uživam u ovim trenucima, u ovom mom snu, da me još niko ne probudi“kazao je Dalić

On je rekao da je po povratku u Hrvatsku video koliko je rezultat „vatrenih“ doneo sreće narodu i da mu to da je razlog za sreću i veselje. Ipak postoje neke stvari koje Daliću smetarju.

 „Stvari o kojima sam ćutao i od kojih sam se povukao.  o su bile stvari koje meni uopšte nisu legle proteklih par meseci, ali mislim da sad nije potrebno o tome razglabati i govoriti. To je u meni i znam što se događa i to je ono što mene sad malo koleba u svemu tome, jer jednostavno neke mi stvari nisu bile sjele, ali sam ih prećuta zbog Svetskog prvenstva. Sve u svemu, uspeh hrvatske reprezentacije, srebro… mislim da je veće od srebra ovo što se događa u Hrvatskoj“poručuje Dalić. 

Nema nikakvih kritika, ja samo kažem svoj stav, svoje mišljenje, ono što je u meni. Neću nikakvu borbu, nikakav fajt. Ovo je vreme mog uživanja. Ne držim fige u džepu nego kažem ono što me muči i što me mučilo šest meseci i to sam izneo. Ništa drugo nemam i nikakvu kritiku na nekog drugog, a ono što je u meni, ja sam odlučujem o svojoj sudbini. Ja nemam nikakvih problema s Davorom Šukerom. Uvek je bilo korektno. rekao sam i juče da sam imao puno predsednika u karijeri. Davor je rekao, selektor si, radi, odlučuj, vodi i slaži ekipu i to je ono što je meni trebalododaje strateg hrvatske selekcije. 

Navodno je na smeni Dalića insistirao Zdravko Mamić, a sam selektor to nije hteo da kaže. On je samo dodao da je Fudbalski savez Hrvatske morao da štiti selektora.

Nisam mogao da složim svoj stručni štab četiri meseca a da se ne pišu saopštenja protiv mene. Nisam bio zaštićen od Saveza da se pišu klupska saopštenja. Ne treba Savez da štiti mene već instituciju selektora“, završio je Dalić.