ITF: Barti i Nadal najbolji u 2019.

ATP 19. dec 201919:26 > 19:27
Daniel Pockett/Getty Images Sport

Međunarodna teniska federacija objavila je da su australijska teniserka i Španac Rafael Nadal proglašeni za najbolje u izboru te organizacije u 2019. godini.

Bartijeva, koja je ostavila tenis da bi igrala kriket 2014. i vratila se na teren dve godine kasnije, postala je prva Australijanka koja je trijumfovala na Rolan Garosu od Margaret Kort 1973. godine. 23-godišnjakinja je takođe prva teniserka iz svoje zemlje koja je stigla do mesta najbolje na svetu posle 43 godine, kada je to učinila Ivon Gulagong Kouli. Takođe je osvojila titulu na završnom turniru sezone, a takođe je predvodila Australiju do finala Fed kupa.

Povezano

Počastvovana sam što sam proglašena za svetsku šampionku ITF. Ponosna sam na svoj tim i sebe zbog svega što smo postigli i ne mogu da dočekam da narednu sezonu“, rekla je Bartijeva.

Nadal je po četvrti put proglašen za najboljeg u izboru ITF, i to posle sezone tokom koje je osvojio rekordnu 12. titulu na Otvorenom prvenstvu Francuske i četvrtu na US Openu, a takođe je sa Španijom slavio u Dejvis kupu.

Španski teniser je u četvrtak takođe proglašen za dobitnika nagrade „Štefan Edberg“ za srčanost, a u izboru su učestvovali njegovi rivali. Nadalu je ta nagrada pripala drugu godinu zaredom, a treći put ukupno.