Mike Hewitt/Getty Images

Tenis

03.04.2020 | 21.24

Džumhur: Lista? Teško je uspeti da svima odgovara

U ovoj vesti

Damir Džumhur

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur istakao je za Sport klub posle otkazivanja Vimblona zbog pandemije koronavirusa da bi najjednostavnija opcija bila kada bi ova sezona bila anulirana.

Damir Džumhur

Elsa/Getty Images

Svi pomalo ludimo jer ovo već duže traje. Kažu da se ne nazire kraj svemu ovome. Ja i dalje pomalo treniram, održavam formu. Ima dosta slobodnog vremena, ali sada pokušavam da radim stvari koje ranije nisam radio. Na primer, kuvam. Posle završetka svega ovoga verovatno bih mogao da otvorim restoran. Nikada nemam dovoljno vremena za tako nešto, ali sada se stvorila mogućnost. Osim toga, igram igrice sa prijateljima. Dan prođe, čak i prilično brzo, ali lepše je kada možete da izađete napolje, da prošetate i sednete negde. Nadam se da neće biti celodnevnog karantina“, istakao je Džumhur i dodao:

 „Posle otkazivanja Vimbldona i svih turnira na travi, nisam opimista kada je cela sezona u pitanju. Svi ljudi iz tenisa sa kojima sam u kontaktu su pesimistični po pitanju nastavka sezone. Prateći sve ono što se dešava u Sjedinjenim Državama, jako teško će se održati US Open i ostali turniri u Americi, a mislim da bez njih nema svrhe igrati kraći deo sezone. Tenis je teško pogođen i biće teško ukoliko ne bude nastavka sezone – svima, a najviše nama igračima“.

Upitan da li smatra da bi poeni trebalo da budu zamrznuti, 27-godišnjak je rekao:

Postoje dve, tri opcije u opticaju. Ne znamo kada će sezona da se nastavi. Jedina opcija koja prolazi je da se do daljeg zamrzava renking. Kasnije, da li da ispadaju bodovi po kvartalima, da li da ne ispadaju, uvek će biti nekoga kome će odgovarati i nekoga kome neće. Jako je teško napraviti nešto što bi odgovaralo svim igračima. To je nemoguće. Znamo otprilike šta možemo da očekujemo. Ako se sezona do kraja ne bude igrala, zna se da će se krenuti ispočetka i onda je tako najlakše. Ako se sezona bude nastavila u junu ili u avgustu, sigurno će biti još dosta polemike“.

Studio Sport kluba o otkazivanju Vimbldona počinje u 20 časova.

Komentari (1)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Miloš

Možda se krajem godine odigra neki turnir u Kini, i to je to.

Odgovori 1 2

* Sva polja su obavezna

"RF i Rafa na praznom Ešu... Čudno, ali bi se pamtilo"

Autor

"RF i Rafa na praznom Ešu... Čudno, ali bi se pamtilo"

"RF i Rafa na praznom Ešu... Čudno, ali bi se pamtilo"

Britanski teniser Dan Evans smatra da bi bolje bilo da se US open održi bez prisustva publike nego da se ne održi uopšte.

Rivalstvo Federera i Nadala – početak

Rivalstvo Federera i Nadala – početak

Rivalstvo Federera i Nadala – početak

Tenis će se igrati i kada oni odu, ali ništa više neće biti isto. Zajedno imaju 188 ATP trofeja, a od toga čak 39 na Gren slem turnirima. Dali su nemerljiv doprinos popularnosti belog sporta širom sveta. Skoro cela svetska javnost ih uz Novaka Đokovića smatra za najbolje tenisere svih vremena.

Džumhurov milion: Za malu Sofiju i njen prvi korak...

Džumhurov milion: Za malu Sofiju i njen prvi korak...

Džumhurov milion: Za malu Sofiju i njen prvi korak...

Pogledajte ceremoniju proglašenja pobednika na SK Soccer Kupu, kao i izjave svih aktera. Osvajač turnira Damir Džumhur odabrao je kome će uručiti milion dinara, kolika je bila nagrada na ovom turniru humanitarnog karaktera.

Džumhur osvojio SK Soccer kup!

Džumhur osvojio SK Soccer kup!

Džumhur osvojio SK Soccer kup!

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur osvojio je titulu na humanitarnom turniru SK Soccer Kup na Kalemegdanu.
Loading...