Đoković: Promenio sam tri pokreta na servisu u 2018.

Roland Garros 30. maj 201816:38 > 16:40
Clive Brunskill/Getty Images

Novak Đoković se ozbiljno mučio u drugom kolu Rolan Garosa protiv Đaumea Munara. Ono što može da raduje je sigurnost pri servisu koju je ispoljio u drugom i trećem setu.

Promenio sam tri različita pokreta pri servisu od početka godine, ako pogledate Melburn i Indijan Vels… Trenutno ništa ne menjamo na treningu, samo se trudimo da steknem samopouzdanje i da budem komforan sa tim pokretom. Ima uspona i padova – treba im ritma i kada mi krene dobro, onda se brzina povećava, ali ima i perioda kada ne ide kako treba. Brzina uglavnom zavisi od samopouzdanja – rekao je Đoković.

Dotakao se i rivala, koji se sjajno pokazao na ovom turniru i nije bez osnova dobio nadimak „Baby Nadal“, delom i zbog toga što pohađa akademiju najčuvenijeg španskog tenisera.

Nisam ga gledao puno, ali znam da mu je Rafa mentor. Bori se, vraća loptice, a i 10 godina je mlađi od mene. Svaka mu čast, odlično se borio.

Čini se da se polako 12-ostruki Gren slem šampion polako vraća na pobednički kolosek, ali i dalje ostaje pitanje samopouzdanja.

– Nisam imao ovakvu situaciju u životu. Nisam ista osoba kao što sam bio pre dve, tri ili četiri godine. Jednostavno, različito je. Imam sada drugačiji život. Otac sam dva deteta i mnogo su se pomerili prioriteti. Nije više sve samo u tenisu, kao što je to ranije bio slučaj. Moram da se sada naviknem na tu situaciju i da nađem najbolji mogući modus da izbalansiram sve te aspekte u životu.

U narednom kolu Đoković igra sa Robertom Bautistom Agutom, protiv koga ima skor 6:1.