Federer: Nadam se da Vavrinka nije na nivou iz 2015.

Roland Garros 3. jun 201910:19 > 10:20
Clive Brunskill/Getty Images

Švajcarski teniser Rodžer Federer izjavio je da je zadovoljan igrama na Rolan Garosu, ali da mu tek sad predstoje pravi izazovi.

Rodžer se posle četiri sezone vratio na pariski Gren slem, a u prva četiri kola nije izgubio nijedan set. U osmini finala savladao je Argentinca Leonarda Majera sa 6:2, 6:3, 6:3.

Povezano

Bili su teški uslovi za tenis, jako vetrovito. Kad vam vetar duva u leđa imate osećaj kao da servirate sa planine, čini vam se da loptica ide toliko brzo. Ipak, kad ste na suprotnoj strani, imate osećaj da se borite protiv te planine. Važno je ostati fokusiran u takvim uslovima, ja sam u tome uspeo i zadovoljan sam igrom„, rekao je 37-godišnji Švajcarac.

Federer je postao najstariji teniser koji se plasirao u četvrtfinale Rolan Garosa u Open eri, a da bi načinio još jedan korak unapred moraće da savlada sunarodnika Stena Vavrinku, koji je u osmini finala bio bolji od Stefanosa Cicipasa posle velike borbe u pet setova.

U međusobnim susretima, Rodžer je slavio 22 puta, ali je Vavrinka sva tri duela dobio na šljaci.

On je neverovatno opasan na ovoj podlozi. Igrati protiv njega na šljaci je mnogo teže nego na drugim podlogama. Tako će biti i sad„.

Biće to okršaj bivših šampiona Rolan Garosa. Federer je najbolji bio 2009, a Vavrinka 2015. godine.

Nadam se da neće biti na nivou iz 2015. Način na koji je igrao tada bio je neverovatan„, zaključio je Rodžer.

Meč dvojice Švajcaraca na programu je u utorak od 14 časova.