Gofan pobedio ranjenog Nadala

Masters 1000 13. nov 201723:54 > 23:56
Julian Finney, Getty Images Sport

Belgijaski teniser David Gofan pobedio je najboljeg igrača sveta Rafaela Nadala u 1. kolu grupe Pi Sampras završnog turnira u Londonu rezultatom 7:6 (5), 6:7 (4), 6:4.

Gofan je do prvog trijumfa u karijeri protiv Španca stigao posle dva sata i 40 minuta, a nije isključeno da se Nadal zbog očiglednih problema sa kolenom povuče sa turnira i umesto njega šansu dobije Pablo Karenjo Busta.

Ovo je specijalno veče za mene. Rada je izuzetno snažan i uvek ga je teško pobediti„, rekao je Gofan.

U prvom setu viđena su četiri brejka, osmi igrač sveta je dva puta oduzimao servis Nadalu, ali je Španac uvek imao odgovor. Ipak, u taj-brejku Gofan je najavio da je spreman za prvenac protiv velikog rivala.

Belgijanac je i u drugom setu prvi napravio brejk, poveo je sa 5:3 i servirao za pobedu, ali Nadal se nije dao. U ovom gemu je spasao jednu, nešto kasnije kod rezultata 6:5 još tri i potom u taj-brejku stigao do izjednačnjena rezultata na 1:1.

Međutim, na „jednoj nozi“ nije mogao da izdrži i gestikulacijama je često pokazivao koliko mu je teško. Gofan je u odlučujućem setu poveo sa 4:1, Španac je uspeo da vrati jedan brejk, ali ne i da izdrži do kraja.