Čilić pred duel s Federerom: Da sezonu završim pobedom

Masters 1000 15. nov 201710:07 > 10:08
Justin Setterfield/Getty Images

Hrvatski teniser Marin Čilić pretrpeo je dva poraza na Završnom turniru u Londonu, a kao glavni uzrok tome naveo je 'malo umorniju glavu'.

U prvom kolu hrvatski teniser je izgubio od Nemca Aleksandra Zvereva 6:4, 3:6, 6:4, a u utorak je bolji od njega bio Amerikanac Džek Soka 5:7, 6:2, 7:6 (4).

„Jednostavno mi je glava malo umornija. Poslednja dve, tre nedelje gubim koncentraciju u ključnim trenucima. Ponovno sam imao brejk u trećem setu, 3:0, opet 3:1 i servis gdj sam odigrao jako dobar gem. Nažalost, promašio sam dve lopte… Sok je imao više sreće i više hrabrosti u tajbrejku“, rekao je Čilić i dodao:

„Igram dobro, ali je očigledno da je kraj sezone. Telo je umornije, oseti se malo više grešaka. U situacijama u kojima sam bio u vođstvu, trebalo je da napravim korak, dva do pobede, a tu sam postupao lošije nego inače.“

Čilić više nema šansi da se plasira u polufinale, pa će se protiv Rodžera Federera boriti za ‘počasnu pobedu’.

„Pokušaću da se pripremim maksimalno za taj meč. Neće biti lako posle dva poraza. Meč s Rodžerom će biti velika motivacija i bilo bi sjajno kad bih pobedio. Bilo bi mi lakše da sezonu završim trijumfalno“, zaključio je Hrvat.

Ove sezone Čilić je osvojio titulu u Istanbulu, a igrao je finala Vimbldona i Kvinsa.