London: Dimitrovu finale i treće mesto!

Masters 1000 18. nov 201723:12 > 23:14
Julian Finney/Getty Images

Bugarski teniser Grigor Dimitrov plasirao se u finale završnog turnira u Londonu pošto je posle preokreta savladao Džeka Soka sa 4:6, 6:0, 6:3.

Osim toga što se prvi put našao u finalu završnog turnira na kojem prvi put i učestvuje, Dimitrov će sezonu iz snova završiti i na trećem mestu ATP liste, a u nedelju će imati i priliku da osvoji vredan trofej protiv Davida Gofana.

Sok je još jednom pokazao da nije zalutao u London, biće sigurno nezadovoljan posle ovog poraza, ali će u isto vreme biti i prezadovoljan sezonom koju je okončao prvim Mastersom u karijeri i plasmanom u Top10.

I Dimitrov je ove godine osvojio svoj prvi Masters u karijeri i bio je favorit pred duel sa Sokom. Odmah na startu je napravio brejk i delovalo je da bi lako mogao da slavi, ali tako nije mislio Sok.

Amerikanac je u petom gemu vratio brejk, a onda je napravio još jedan u devetom gemu i dobio je prvi deo sa 6:4.

Usledio je pravi odgovor sa druge strane. Dimitrov je zaigrao kako ume i počistio je rivala sa 6:0 uz tri brejka.

Bilo je jasno da Sok čuva snagu za treći set koji je bio veoma zanimljiv. Posle serije sigurnih servis gemova Dimitrov je u osmom oduzeo rivalu servis, a prava drama viđena je u devetom.

Imao je Dimitrov 40:15 i dve meč lopte, potom je Sok imao dve brejk lopte, a na kraju ej ugarin iskoristio četvrtu priliku i plasirao se u finale.

U prvom polufinalu David Gofan je takođe posle preokreta savladao Rodžera Federera.