Sjajno finale Londona, Dimitrovu trofej!

ATP 19. nov 201721:45 > 21:52
Julian Finney/Getty Images

Bugarski teniser Grigor Dimitrov osvojio je završni turnir u Londonu pošto je savladao Davida Gofana sa 2:1, po setovima 7:5, 4:6, 6:3.

Dimitrov je tako okončao daleko najbolju sezonu karijere na idealan način – najvećim osvojenim trofejom u karijeri.

U iznenađujućem finalu Dimitrov je potvrdio odličnu formu, drugi put u roku od tri dana dobio je Belgijanca i završio je turnir u Londonu sa perfektnih 5-0.

Bugarin završava tako 2017. sa četiri osvojena trofeja (8 ukupno), prvom titulom iz Masters serije u karijeri, prvom titulom na završnom turniru u karijeri i najboljim plasmanom karijere (treće mesto).

Sa druge strane, ni Gofan ne bi trebalo da bude nezadovoljan 2017. godinom u kojoj je osvojio dva od četiri trofeja u karijeri, došao je do najboljeg plasmana (sedmo mesto), a verovatno će najponosniji biti na prve pobede u karijeri nad Đokovićem, Nadalom i Federerom.

Samo finale nije razočaralo iako nije bilo očekivano, a Dimitrov je na kraju imao više snage i umeća i uspeo je da slavi.

Počelo je nervozno, sa tri brejka u prva tri gema, a Gofan je startnu prednost ispustio u osmog gemu, pa je Dimitrov trećim brejkom rešio prvi set u svoju korist – 7:5.

U drugom setu serveri su se stabilizovali, pa je odlučio jedan brejk – Gofan je u sedmom gemu oduzeo protivniku servis i slavio je sa 6:4.

Usledila je velika borba u odlučujućem periodu. Dimitrov je u prvom gemu spasao četiri brejk lopte, u drugom je propustio jednu, a ključni brejk je napravio u šestom kada je delovalo da gofan nema dovoljno snage.

Belgijanac nije želeo da se preda, spasao je u osmom gemu tri vezane meč lopte, ali je u narednom Dimitrov odservirao za najveći trofej karijere.