Federeru prvo mesto, izbegava Novaka?

Masters 1000 15. nov 201820:54 > 21:49
Julian Finney, Getty Images

Švajcarac Rodžer Federer obezbedio je plasman u polufinale završnog mastersa, pošto je u poslednjem kolu Grupe Lejton Hjuit pobedio Kevina Andersona u dva seta.

Obojica su bili raspoloženi pri svom servisu u prvih pet gemova. U šestom je Anderson imao 0:30 na servis Švajcarca i sjajnu priliku da dođe do tri brejk lopte, ali je bekhend paralela završila u mreži. Na kraju je Federer došao do gema, a potom bez izgubljenog poena napravio brejk, poveo 4:3 i najavio osvajanje prvog seta koji bi mu doneo automatski prolaz. Međutim, Anderson je odmah uzvratio i vratio brejk za 4:4. Serija brejkova nastavljena je i u narednom gemu, tako da je Federer stekao priliku da servira za set i prolaz u polufinale. Anderson je imao tri brejk lopte, ali je Švajcarac uzeo narednih pet poena i došao do preko potrebnog seta.

Sličan scenario i u drugom setu, ali je ovog puta Federeru bio dovoljan samo jedan brejk i na kraju je i ovaj set dobio 6:4. Ovom pobedom je obezbedio ne samo plasman u polufinale već i prvo mesto u grupi. Anderson je još ranije obezbedio plasman u prva četiri.