Zverev u polufinalu na Federera, Novak sa Andersonom

Masters 1000 16. nov 201815:22 > 15:26
Clive Brunskill Getty Images Sport

Aleksandar Zverev savladao je Džona Iznera i zabeležio drugu pobedu na završnom ATP turniru u Londonu. Zverev će u polufinalu igrati sa Rodžerom Federerom.

Aleksandar Zverev zabeležio je drugu pobedu na završnom turniru dok je za Iznera ovo treći poraz. Ova pobeda mladom igraču donosi prvo polufinale na završnom turniru u karijeri.

Pre trećeg kola u igri su za polufinale bili i Čilić i Zverev, ali je Čilića u životu držala mogućnost da Izner osvoji bar set. Kako se to nije dogodilo, Zverev će u polufinalu odmeriti snage sa Rodžerom Federerom.

U drugom polufinalu sastaće se Novak Đoković i Kevin Anderson.

Prvih 11 gemova prvog seta proteklo je u znaku igrača koji bi bio na servisu, ni Zverev ni Izner nisu se suočavali sa brejk loptama. Prvu priliku da oduzme rivalu gem na njegov servis, a ujedno i priliku da osvoji prvi set imao je u 12. gemu Izner, ali je Zverev uspeo da uvede set u taj brejk i da ga reši uz mini brejk više.

Sličnu sliku videli smo i u drugom setu, a Iznera je u ovom delu meča skupo koštao pad koncentracije u osmom gemu u kome je Nemac iskoristio jedinu brejk loptu koja je viđena u celom set.

Zverev je nakon toga rutinski odradio svoj servis gem i došao do pobede.