Federer: Saša nema razloga da se izvinjava

Masters 1000 17. nov 201819:16 > 19:23
Justin Setterfield, Getty Images Sport

Na konferenciji za medije, Rodžer Federer je govorio o neobičnoj situaciji zbog koje je publika u O2 areni zviždala Aleksandru Zverevu, ali i o tome da jeste razočaran porazom ali je zadovoljan celom sezonom.

„Nisam video šta se dogodilo. Nije video ni glavni sudija. Dečak koji skuplja lopte je rekao šta se dogodilo, linijski sudija je to potvrdio, a sudjia im je poverovao što je u redu. Šta tu dalje ima da se radi, poen je ponovljen. Ne znam šta se tačno dogodilo i sve što sada mogu da kažem jeste neka hipotetička priča“, rekao je Rodžer Federer o spornoj situaciji na meču.

„Ne mogu Saši da zamerim ništa u ovoj sitiaciji. Čak verujem da je reagovao hrabro jer u takvim situacijama ne znaš šta će na kraju sudija da odluči kada se poen prekine.“

Što se samog meča tiče Federer je rekao da nije najbolje udarao lopticu tokom većeg dela meča kao i da nije bio baš sjajan na reternu, ali da misli da danas nije ni moglo bolje.

Na pitanje da li Zverev koji ima Federerovu veliku podršku može u nedelju da pobedi Novaka Đokovića, Švajcarac je odgovorio:

„Pa Novak još nije u finalu. Sve je moguće“.

Zverev je nakon pobede dočekan zvižducima sa tribina, a Federer je govorio i o tome:

„U tenisu je retkost da se sa tribina čuju ovakvi povici i zvižduci. A kada se to desi svako od nas to doživljava lično i veoma direktno. Mislim da Saša nije zaslužio da mu zvižde. Izvinio mi se na mreži, a ja sam rekao da nema potrebe za tim. čestitao sam mu na sjajnom meču i sjajnom turniru koji ima do sada i poželeo mu sve najbolje u finalu. Ne bi trebalo da se izvinjava, nije uradio ništa loše samo je rekao kako je bilo. Postoji pravilo za takve situacije i ono je primenjeno i u ovom slučaju“, rekao je Federer.

Za Švajcarca je sezona završena.

„Pit Sampras je jednom rekao da je sezona u kojoj osvojiš Gren Slem dobra sezona. Bilo je dobro. Igrao sam dobro u Asutraliji i radujem se povratku tamo za nekoliko meseci. Možda je drugi deo sezone mogao da bude bolji. Možda sam neke mečeve mogao da dobijem, ali tako je kako je . Malo sam razočaran zbog poraza u polufinalu ovde, ali kada pogledam da sa 37 godina još igram na dobrom nivou i mogu da se nadmećem ne mogu da žalim“, poručio je Federer.