Tim: Epski, najbolji meč koji sam ikada odigrao

Masters 1000 13. nov 20192:38 > 5:15
Justin Setterfield, Getty Images Sport

Austrijanac Dominik Tim bio je presrećan posle pobede protiv Novaka Đokovića i plasmana u polufinale Završnog turnira u sezoni.

Tim je u sjajnom duelu u tri seta savladao drugog igrača sveta i na krilima trijumfa protiv Rodžera Federera i Novaka pun samopouzdanja dočekuje završnicu takmičenja u Londonu.

Povezano

Verovatno je to bio najbolji meč koji sam ikada odigrao. Bila je to epski duel koji će se s vremena na vreme događati na ovakvim velikim turnirima. Imao je sve što je potrebno za meč poput ovog. Osvajao sam neverovatne poene. Igrao sam neverovatne poene. Obojica smo zaslužili da meč bude odlučen u trećem setu. Sreća je u odlučujućim momentima trećeg seta malo više bila na mojoj strani,“ rekao je Tim i dodao:

„Mnogo sam srećan i ponosan jer, kao što sam već rekao, to je bio verovatno najbolji meč koji sam ikada odigrao. Znao sam da moram tako da odigram kako bih ga pobedio.“

Peti igrač sveta je u samo tri dana savladao drugog i trećem tenisera sveta.

„Protiv svih koji su se kvalifikovali za završni turnir potreban je poseban napor za trijumf. Učinio sam to protiv Rodžera i to sam učinio i danas. Verovatno je Novak trenutno najbolji igrač na svetu i morao sam da uradim nešto izvanredno, nešto neobično i uspeo sam. Udarao sam jako… Uostalom, 51 viner protiv njega je velik broj.“

Austrijanac smatra da može da osvoji titulu u O2 areni u Londonu.

Zaista sam uveren. Prvi put sam pobedio dva od top 3 igrača na jednom turniru, što mi daje mnogo samopouzdanja. Takođe, presrećan sam što sam prvi put stigao do polufinala. Bio je to veliki cilj, ali naravno, sada to nije dovoljno. Pokušaću u četvrtak da odigram dobar meč protiv Beretinija. Naravno, sada je malo ugodnije jer nema mnogo pritiska, ali da želim da nastavim sa dobrim igrama i potom se fokusiram na polufinale. Ovaj turnir je gotovo na nivou Gren slem jer ga je mnogo teško osvojiti. Morate da pobedite osam najboljih igrača u sezoni. Možda je na ovom turniru najteže osviojiti titulu u celoj godini,“ naveo je Tim.

Mečeve iz Londona pratite na kanalima Sport Kluba.