Da li je Zverev koristio telefon na terenu?

Masters 1000 14. nov 20195:47 > 5:48
James Chance Getty Images Sport

Mladi nemački teniser Aleksandar Zverev tvrdi da nije koristio mobilni telefon tokom meča sa Grkom Stefanosom Cicipasom na Završnom mastersu u Londonu.

Zverev je u drugom kolu grupe ‘Andre Agasi’ poražen sa 6:3, 6:2. Početkom drugog seta kamere su ga uhvatile kako koristi ‘elektronsku napravu’ koja mu se nalazila u torbi.

Na konferenciji za medije novinare je zanimalo da li je koristio telefon, pošto je to zabranjeno prema pravilima ATP.

„Moj telefon? On je bio u svlačionici. Uvek ga ostavim tamo. Ne znam šta su ljudi videli, ali to definitivno nije bio telefon. Možda flašica vode, prazna“, nije želeo dalje da raspravlja Saša.

Aktuelni šampion sada ima pobedu i poraz, pa će od rezultata poslednjeg kola zavisiti da li će u polufinale on ili prvi teniser sveta Rafael Nadal.

„U istoj situaciji sam bio i prošle godine. Sada treba da odigram najbolje što mogu. Sve je u mojim rukama i radujem se tome. Ne mogu u ovom momentu ništa da promenim. Stefanos je igrao odlično, a ja vrlo loše. Tako to ide. Ovakvi dani se dešavaju, tako je to u sportu. Protiv Rafe sam odigrao na vrlo viokom nivou, sada nisam. Ali moram da odam priznanje i Cicipasu“, rekao je Zverev.

Nemac u poslednjem kolu igra protiv Danila Medvedeva.