Cicipas: Zaslužujem da budem Gren Slem šampion

Masters 1000 18. nov 20190:20 > 0:21
Getty Images/Julian Finney

Grčki teniser Stefanos Cicipas, koji je pobedom nad Dominikom Timom 6:7 (6), 6:2, 7:6 (4) postao šampion završnog mastersa u Londonu, istakao je da oseća da sve bolje igra, te da zaslužuje da se nađe među najboljima.

Na prvom mestu, veoma sam srećan jer sam deo ATP finala. Ovo je velika stvar za mene, a to da sam šampion ne znam ni da objasnim. Iskreno, trenutno ne osećam ništa jer je previše emocija. Na neki način je užasavajuće držati ovaj trofej. Sećam se kada sam gledao ovaj turnir na televiziji i razmišljao: ‚Ovi momci su odigrali neverovatnu godinu da bi se našli tu‘, a sada sam ja u poziciji da budem šampion. To je fantastično“, istakao je Cicipas.

Povezano

Jednom prilikom je rekao da bi najviše voleo da osvoji Vimbldon. Upitan da li je to i dalje Gren Slem na kome bi najviše želeo da trijumfuje, 21-godišnjak je kazao:

Znate šta? Ne razmišljam o tome na isti način. Mislim da su svi Gren Slemovi sjajni i da svi imaju nešto posebno. Sigurno da je Vimbldon turnir koji ima tradiciju i većina igrača bi volela da ga osvoji. Ali, za meneje  svaki Gren Slem odličan. Osećam da mi je igra vremenom sve bolja i verujem da sam vrlo blizu toga da budem proglašen Gren Slem šampionom. Znam da su ovo značajne reči, ali osećam da tu pripadam. Količina truda i rada koji svakodnevno ulažem zaslužuje da ima takav rezultat“.

O trenutnom odnosu snaga i čuvenoj ‚velikoj trojci‘ Grk je istakao:

Činjenica je da imamo ‚veliku trojku‘ koja dominira Gren Slemovima u poslednjih nekoliko godina i to nama veoma otežava stvari. Neko mora da ih nadigra u ranim fazama takmičenja jer što turnir više odmiče, oni igraju sve bolje. To smo videli u poslednjih nekoliko godina. To je veoma težak zadatak za mlade igače, da nekog od te trojice pobede na Gren Slemovima jer se igra na tri dobijena seta i oni imaju više prilika da se održe u meču. Ako bi se igralo na dva dobijena, mislim da bi situacija sa Gren Slem šampionima bila mnogo drugačija. O tome se radi. Jer, njih trojica su podelila oko 60 titula, a za nas, mlade igrače je vreme u pitanju. Moraćemo da ih pobedimo ili da ih sačekamo“, zaključio je Cicipas.

https://twitter.com/greekcitytimes/status/1196172751267958784