Tim: Obojica smo zaslužili pobedu

Masters 1000 18. nov 20190:44 > 0:46
Julian Finney, Getty Images

Austrijski teniser Dominik Tim istakao je posle poraza od Stefanosa Cicipasa 6:7 (6), 6:2, 7:6 (4) u finalu završnog mastersa u Londonu da nema sebi šta da zameri, budući da tajbrejkove u završnim setovima uglavnom određuje sreća.

Povezano

Tajbrejk, posebno u trećem setu šampionata, uvek je pitanje sreće. Šanse su ovek 50/50. Skoro svi mečevi koje sam igrao u poslednja dva, tri meseca su bili tesni. Takvi gemovi su se uglavnom završavali na moju korist, a danas je jednostavno bilo drugačije. Zamalo sa promašio neke lopte u tajbrejku, koji su protiv Novaka, ili koga god u posednjih nekoliko nedelja ulazili. To se desilo u tajbrejku trećeg seta. Ali, sada ne mogu da uradim ništa tim povodom. Obojica smo odigrali sjajn meč i on je zaista zaslužio pobedu. Tačnije, obojica smo je zaslužili, ali pobednik je samo jedan. Zadovoljan sam učinjenim“, istakao je Tim i dodao:

Mnogo toga nosim odavde. Pre svega, ponosan sam i srećan zbog ATP finala generalno. Zatim, bilo je nekih teških stvari, sa kojima sam morao da se nosim ove nedelje. Iskreno rečeno, probudio sam se u utorak ujutru osećajući se užasno jer sam osećao da se razboljevam. Potom sam odigrao onaj legendani meč protiv Novaka i bolje sam se osetio. To je velika stvar koju nosim sa sobom – čak i u teškim situacijama mogu da igram dobar tenis. Ovo je odličan rezultat za mene, u dvorani, na jednom od najbržih terena sa tvrdom podlogom. Sve u svemu, prilično sam srećan sa svojom igrom i sezonom uopšte, posebno posle US Opena. Trenutno osećam veliko razočaranje, ali na kraju bih ocenio da je sezona 90 odsto bila pozitivna“.

https://twitter.com/absthierev/status/1195177102284210176