Julian Finney Getty Images Sport

Tenis

21.11.2020 | 14.40 > 18:07

Novak ispustio 4-0 u taj brejku, Tim je u finalu!

Autor

Nakon što je spasao četiri meč lopte u taj brejku drugog seta, Novak Đoković ispustio je 4-0 u taj brejku trećeg seta i izgubio je od Dominika Tima sa 7:5, 6:7 (10-12), 7:6 (7-5) u polufinalu ATP završnog turnira u Londonu.

Novak Đoković

Getty Images/Clive Brunskill

U meču koji je trajao dva časa i 55 minuta videli smo veliku dramu. Prvi set odlučen je u 11. gemu, kada je Tim napravio brejk. Odigrao je Novak izvanredan prvi poen, zatim i prvi udarac u narednom, ali je loše napao i Tim mu je iznudio grešku forhendom. Od tada je stvar počela da se komplikuje, na 30-30 Novak visokom loptom namešta lak napad Timu za prvu brejk loptu na meču. Diktirao je poen Novak, solidno napao, ali je na mreži odigrao jako loš volej – 6:5.

Bez većih problema Tim je priveo prvi set kraju, a prvi je došao i do brejk lopte u drugom – na 2:2 je napao forhendom po paraleli i pogodio je mrežu. Konačno, u osmom gemu drugog seta Novak je stvorio prvu brejk loptu, bio na lopti na riternu, ali ju je za malo poslao u aut.

Počeo je Đoković bolje da čita servise Tima, na 6:5 je došao do 15-40 i dve vezane set lopte. Na prvoj je Novak imao šansu, ali je bekhend dijagonalu iz defanzive poslao u aut, da bi potom Tim sjajno odservirao. Teško je opisati šta se sve dešavalo u taj brejku. Počeo je bolje Tim, ali Novak vezuje četiri poena i poveo je sa 4-2. Imao je šansu na drugi servis tada, nije je iskoristio, pa se Dominik ubrzo vratio i dobrim servisima stvorio meč loptu na 6-5.


Tada kreće prava drama. Ukupno je Đoković spasao četiri meč lopte – tu prvu asom, poslednju forhendom na samu liniju, a u dve između je Tim pogrešio (u razmeni i dupla greška). Novak je na prvoj svojoj set lopti kontrolisao poen, ali je izbacio insajd in forhend u aut, ali drugu u taj brejku (četvrtu ukupno) realizovao je nakon što je Tim poslao bekhend u mrežu 12-10 i 1-1 u setovima.

U trećem setu nismo videli nijednu brejk loptu, mada je Đoković bolje čitao servise rivala. Ponovo je odlučivao taj brejk, prošle godine je Novak izgubio taj brejk od Tima nakon što je vodio sa 4-1, a sada je ispustio još veću prednost.


Tim je počeo taj brejk duplom greškom, Novak je vezao dva sjajna servisa, a onda je Tim pogrešio za 4-0. Činilo se da će Đoković tada doći do pobede, ali Tim je odservirao as.

Usledio je mlak poen Đokovića u kojem je Tim preuzeo inicijativu, da bi potom Novak pogrešio kada je pokušao da izađe na mrežu. Već tada se videlo da je Tim ponovo u naletu, napadao je i pogađao, došao do 6-4. Prvu je Novak spasao asom, a na drugoj je Tim dobro odservirao i još bolje napao – kraj, 7-5 i velika pobeda Tima.

Tim će u finalu će igrati protiv Rafaela Nadala ili Danila Medvedeva (Sport klub 1, 21.00).

Tom meča:

Dominic Thiem

Getty Images/Clive Brunskill

Prvi je servirao Đoković, počeo asom, bilo je 30-30, Novak je odservirao viner, a zatim je Tim pogrešio forhend – 1:0. Posle dve greške Tima imao je Novak 15-30 u narednom gemu, ali Austrijanac je odgovorio neobranjivim servisom i dobrim napadom, da bi Đoković pogrešio bekhendom – 1:1.

U sledeća dva gema teniseri su izvrsno servirali i većih problema nije bilo – 2:2. Slično je bilo i u petom gemu, Novak je dobro servirao i uz jedan izgubljeni poen gem je završio forhend vinerom odmah posle dobrog servisa.

Prvu polušansu videli smo u šestom gemu, kada je Tim sa dve jeftine greške omogućio rivalu 0-30. U sledećem poenu Tim je odigrao fantastičan bekhend u razmeni, potom i vezao dva sjajna servisa. Igralo se na djus, ali Novak u tom poenu greši forhend, da bi Dominik još jednim odličnim servisom izjednačio na 3:3.


Slično, samo sa obrnutim ulogama, videli smo u narednom gemu. Sada Novak sa dve jeftine greške poklanja 0-30. Usledio je sjajan servis, zatim greška Tima, a onda i izvrstan volej Đokovića za gem loptu. Novi dobar servis – 4:3.

Naredna dva gema ponovo su osvojili serveri rutinski – Tim bez izgubljenog poena, a Novak je posle početne greške forhendom ponovo uglavnom dobro servirao, uz jedan poklon suparnika iz forhenda (5:4).

Na 30-15 je Tim odigrao savršen lob posle dobrog napada Novaka, ali je potom Austrijanac odservirao duplu grešku i pogrešio relativno lak forhend. Međutim, na djusu je ostao miran, odservirao viner, a onda je Novak na drugi servis probao da napadne riternom i promašio je forhend (5:5).


Na 5:5 je Novak odigrao izvanredan prvi poen, zatim i prvi udarac u narednom, ali je loše napao i Tim mu je iznudio grešku forhendom. Od tada je stvar počela da se komplikuje, na 30-30 Novak visokom loptom namešta lak napad Timu za prvu brejk loptu na meču. Diktirao je poen Novak, solidno napao, ali je na mreži odigrao jako loš volej – 6:5.

Poslednju polušansu u prvom setu imao je Đoković na 15-15 u sledećem gemu, ali ritern na drugi servis šalje u mrežu, i Tim autoritativno dolazi do seta (7:5).


U prva tri gema drugog seta teniseri nisu imali nikakvih problema na svoj servis, a Novak je vodio sa 2:1.

Tako je bilo i u četvrtom gemu sve do uzbuđenja u petom na Novakov servis. Tri greške sa osnovne linije i dva dobra voleja, morao je da spasava brejk loptu. Igrala se duga razmena, Tim je rešio da napadne po paraleli i pogodio je mrežu. Usledile su još dve greške Austrijanca i Đoković je poveo 3:2.

Pogrešio je Đoković tri puta bekhendom u narednom gemu, ali je u svom gemu odigrao čvršće, jednom lepo napao forhendom po paraleli i lako poveo sa 4:3.

U osmom gemu drugog seta Đoković je napokon došao do prve brejk lopte u meču, i to nakon što je pogrešio Tim forhendom. Novak je pročitao servis Tima, ali je po dijagonali poslao ritern za malo u aut. As Tima, pa fantastična bekhend paralela – 4:4.


Poveo je Novak rutinski 5:4, da bi u narednom gemu došao do 30-30. Međutim, kao i mnogo puta do sada, Tim pronalazi dva odlična servisa i dolazi do izjednačenja na 5:5.

Izbegao je Đoković sudbinu iz prvog seta, odigrao je jako dobar gem i poveo sa 6:5, uz jedan izgubljeni poen. Igrao se još jedan djus, duga i stegnuta razmena, Tim je prvi napao, imao je šansu Novak na mreži, ali nije je iskoristio.

Tim se stegao na startu 12. gema – dupla greška, pa veliki promašaj forhendom i 15-40, dve vezane set lopte za Đokovića. Na prvoj je Novak imao šansu, ali je bekhend dijagonalu iz defanzive poslao u aut, da bi potom Tim sjajno odservirao.

Igrao se još jedan djus, duga i stegnuta razmena, Tim je prvi napao, imao je šansu Novak na mreži, ali nije je iskoristio. Ubrzo je bilo 6:6.


Teško je opisati šta se sve dešavalo u taj brejku. Počeo je bolje Tim, ali Novak vezuje četiri poena i poveo je sa 4-2. Imao je šansu na drugi servis tada, nije je iskoristio, pa se Dominik ubrzo vratio i dobrim servisima stvorio meč loptu na 6-5.

Tada kreće prava drama. Ukupno je Đoković spasao četiri meč lopte – tu prvu asom, poslednju forhendom na samu liniju, a u dve između je Tim pogrešio (u razmeni i dupla greška).


Novak je na prvoj svojoj set lopti kontrolisao poen, ali je izbacio insajd in forhend u aut, ali drugu u taj brejku (četvrtu ukupno) realizovao je nakon što je Tim poslao bekhend u mrežu 12-10 i 1-1 u setovima.


U prva tri gema trećeg seta teniseri su lako uzimali gemove na svoj servis – 2:1 za Tima. Uzeo je Đoković i naredni gem lako, poveo 0-15 u narednom, da bi u sledeća dva poena napravio greške nakon što je potpuno bio u igri posle dobrih riterna. Ubrzo je bilo 3:2 za Tima.

Novak je uzeo svoj gem lako, i dalje je dobro riternirao, ali je Dominik blistao sa osnovne linije, mada je na 30-15 Đoković promašio relativno lak volej – 4:3 Tim.

Prvu polušansu imao je Tim, koji je u osmom gemu imao 30-30 i djus. Bio je Novak malo stegnut u tom gemu, ali je u oba ta navrata odlično odservirao, kao i u poslednjem poenu u gemu – 4:4.

Sada je i Novak došao do takve polušanse posle sjajnog pasinga. I Tim je odgovorio asom, u sledećem poenu Đoković je rezonski napao, ali je opet promašio volej koji je mogao da pretvori u poen – 5:4, Tim.

Iako je Tim srećno dobio poen za 15-15 u narednom gemu, to Đokovića nije poremetilo – izvrsni servisi i forhendi za 5:5. Ponovo je Đoković došao do 30-30, odservirao je potom Tim na liniju, što je izazvalo burnu reakciju Đokovića ("koliko linija?!), a na sledećem poenu olako je poslao bekhend dijagonalu u aut – 6:5 Tim.

Đoković je odigrao odličan gem za 6:6, Tim je počeo taj brejk duplom greškom, Novak je vezao dva sjajna servisa, a onda je Tim pogrešio za 4-0. Činilo se da će Đoković tada doći do pobede, ali Tim je odservirao as.

Usledio je mlak poen Đokovića u kojem je Tim preuzeo inicijativu, da bi potom Novak pogrešio kada je pokušao da izađe na mrežu. Već tada se videlo da je Tim ponovo u naletu, napadao je i pogađao, došao do 6-4. Prvu je Novak spasao asom, a na drugoj je Tim dobro odservirao i još bolje napao – kraj, 7-5 i velika pobeda Tima.

Komentari (214)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

BERANE

Evo te opet kroasane Ivangradski.nema veze što ima botova ovde koliko hoćeš.ali kad sam ikoga ovde uvrijedio,psovao itd. što si naveo.Ali ne vredi,mržnja prema Novaku tebe i slične izjeda,i još se predstavljate kao SRBI.Jesmo Nolomani smo,Srbi bre,nego šta.A Velemajstor,Dinara i drugi...gaje ljubav prema ovoj igri i sportisti koji je najviše puta proglašavan najboljim u ovome vijeku iliti od kad je počeo igrati kao profesionalac.Ovi gore navedeni uvijek ostavljaju sportske komentare,kulturne dok se ne javite "vi",neki čudni ljudi i uvijek sa uvredljivim komentarima prema drugim ili prema Novaku,uvijek.I još poturate drugima da su oni takvi kakvi ste vi.Eto-vi nastavite da mrzite a mi ćemo i dalje da uživamo u Novakovim ovovjekovnim dostignućima u eri najboljeg tenisa ikada,a naš brat ga je dokazano igrao najbolje.

Odgovori 0 0

BERANE

Evo Pero ja ću da ti kažem jer su i moji odatle oklen te interesuje.I sa Kosova i iz Crne gore,ne bi ja to ni dijelio,sve su Srbi i to pravi oduvijek.A svi smo ti mi Srbi sa Kosova jer tamo nam je srce gde god bili.

Odgovori 7 14

Ivangrad

Eto Pero ko ce da ti objasni. 'Najpameniji' na ovom sajtu. Trio fantastikus spojen u jednom: Berane, Dinara Knin i Velemajstor. Tri jahaca apokalipse, tri Nolomana, tri "NAJVECA" Srbina koja Srbija trenutno ima. Oni su ovde zaduzeni da odgovaraju, pametuju, vredjaju, psuju, guraju nos u sve i svasta, itd,. sve ostalo po uzoru na njihovog Novaka. Srecom, sto ja nisam kao oni, ai sto mnogi Srbi nisu kao oni. Dobro je znati istinu o Novaku, to oni nece podneti.

18 0

* Sva polja su obavezna

Ko je mentalno jači – Novak ili Rafa? Mari kaže "Nadal"

Autor

Ko je mentalno jači – Novak ili Rafa? Mari kaže "Nadal"

Ko je mentalno jači – Novak ili Rafa? Mari kaže "Nadal"

Retki su oni koji će poreći da je mentalni aspekt kod tenisa izraženiji nego u većini drugih sportova i upravo je nadmoć u tom segmentu dobar deo razloga izvanrednih karijera Novaka Đokovića i Rafaela Nadala. Ali ko je mentalno čvršći i kako to oceniti?

"Novaka ne vole jer polarizuje, Rafa i RF su diplomate"

Autor

"Novaka ne vole jer polarizuje, Rafa i RF su diplomate"

"Novaka ne vole jer polarizuje, Rafa i RF su diplomate"

Francuski teniser Žil Simon kaže u intervjuu za švajcarski Blik da je saglasan sa formiranjem Profesionalne asocijacije teniskih profesionalaca (PTPA) koju su pokrenuli Novak Đoković i Vašek Pospišil.

Surova statistika: Novak superioran u deceniji za nama

Autor

Surova statistika: Novak superioran u deceniji za nama

Surova statistika: Novak superioran u deceniji za nama

Novak Đoković i šesti put je godinu završio kao najbolji teniser sveta, a decenija za nama, od 2011. zaključno sa ovom godinom, u potpunosti je pripala srpskom teniseru.

"Novak može još 4-5 g, ne znam šta može da ga zaustavi"

Autor

"Novak može još 4-5 g, ne znam šta može da ga zaustavi"

"Novak može još 4-5 g, ne znam šta može da ga zaustavi"

Danijela Hantuhova, nekadašnja peta teniserka sveta, veruje da Novak Đoković može da stigne Rodžera Federera i Rafaela Nadala po broju Gren slem titula.
Loading...