Đoković zna rivala, prva pobeda Marija u 2020.

Masters 1000 22. avg 202023:23 > 23. avg 2020 0:00
Getty Images/Matthew Stockman

Nekadašnji prvi teniser sveta Endi Mari plasirao se u drugo kolo turnira iz Masters 1000 serije u “Sinsinatiju“ pobedom nad Frensisom Tijafoom sa 7:6 (8-6), 3:6, 6:1. Nešto kasnije Ričardas Berankis pobedio je Tomija Pola sa 6:7 (4-7), 6:4, 7:5 i tako je omogućio sebi sudar sa Novakom Đokovićem.

Povezano

Prvi set je bio tvrd, a Tijafo je bio bliži njegovom osvajanju – u 11. gemu propustio je brejk loptu, u taj brejku je vodio 5-2 i imao set loptu na 6-5, ali na kraju je Škot bio taj koji je dobrim pasingom poveo u setovima.

Uzvratio je Amerikanac napravivši ključni brejk u osmom gemu, izjednačio je u setovima, a do tada nije dozvolio Mariju niti jednu brejk šansu.

Međutim, u trećem setu Mari je pojačao, tačnije bio je izdržljiviji po vrućem vremenu, a Tijafo je samo splasnuo i nije pružio jak otpor.

Mari, dvostruki šampion u Sinsinatiju, tako je ostvario prvu ATP pobedu u 2020. godini, a kao nagradu će dobiti dan odmora i potom okršaj sa sedmim teniserom sveta Aleksanderom Zverevom.

Duel Berankisa i Pola trajao je dva časa i 33 minuta, Litvanac će imati dan odmora, ali već je odigrao tri meča i videćemo koliko će mu snage ostati za okršaj sa Đokovićem.

Pol je dobio prvi set u gustom taj brejku, zatim je u tvrdom drugom setu Berankis u završnici iskoristio jedinu brejk loptu u setu, a u trećem smo videli pravu dramu. Litvanac je servirao za meč na 5:3, propustio je meč loptu i Pol se vratio u igru, na 6:5 je spasao još pet meč lopti, ali ukupno sedmu nije mogao.

Đoković i Berankis igrali su jednom, i to davno, na US openu 2013. godine Novak je Litvancu prepustio samo pet gemova. Berankis ima 30 godina, trenutno je 72. na svetu, a najbolji rang bio mu je 50. mesto.