Nadal – kralj šljake, vladar Madrida

ATP 14. maj 201720:35 > 20:38
Julian Finney/Getty Images

Rafael Nadal je novi šampion Madrida.

Rafael Nadal došao je u svom osmom finalu u Madridu do pete titule na ovom Masters turniru pobedom protiv Dominika Tima u dva seta u velikom finalu.

Nadal je, kao i pre nedelju dana u Barseloni, savladao Tima u dva seta, 7:6 (10:8), 6:4.

Nadalu je ovo treća titula u sezoni, a 72. u karijeri. Na Masters turnirima 30.

Prvi set doneo nam je borbu dostojnu finala – po jedan brejk u ranoj fazi meča, set lopte koje je spašavao Tim i taj brejk u kome su oba igrača imala šansu da pobede, ali je na kraju Nadal bio taj koji je prvi set rešio u svoju korist.

U drugom setu je Nadal već u prvom gemu oduzeo Timu poen na njegov servis i tu prednost strpljivo čuvao sve do osmog gema u kome je na Timov servis imao prve meč lopte.

Ipak je Austrijanac naterao iskusnog Nadala da servira za meč hrabrom igrom na najvažnije poene. U poslednjem gemu, Tim je imao četiri prilike da vrati brejk i vrati se u meč koji je za mnoge već bio završen. Ipak, Nadal je ostao smiren i pre svega zahvaljujući dobrom servisu, ali i preciznom forhendu završio meč i pokazao da je, bar na šljaci, onaj stari.

Sve je bilo na Nadalovoj strani u ovom duelu – bolji prvi servis, odlična realizacija poena i na prvi i na drugi početni udarac i sigurna igra na rivalov servis i na brejk lopte.