I Olga Danilović stala u prvom kolu kvalifikacija

Masters 1000 3. maj 201919:59 > 20:01
sport klub

I treća srpska teniserka poražena je u kvalifikacijama za turnir u Madridu. U glavnom žrebu, pored Aleksandre Krunić i Ivane Jorović neće biti ni Olge Danilović.

Graham Denholm/Getty Images

Srpska teniserka Olga Danilović poražena je u petak u prvom kolu kvalifikacija za turnir u Madridu. Od nje je bolja bila Andrea Petković koja je slavila nakon tri seta rezultatom 7:5, 5:7, 6:2.

Posle dva sata i 20 minuta velike borbe Petkovićeva je slavila u prvom kolu kvalifikacija i u narednom kolu će snage odmeriti sa Polonom Hercog.

Danilovićeva je u prvom setu prva došla do brejka, ali je zatim pretrpela dva brejka. Uspela je da se vrati u igru u devetom gemu nakon što je u osmom spasila dve set lopte, ali je zatim u 12. gemu ponovo poklekla i izgubila set.

Drugi set počeo je bolje za Petkovićevu, ali je Danilovićeva uspela prvo da nadoknadi brejk, a zatim i da napravi još jedan koji joj je omogućio da meč uvede u treći set.

U odlučujućem delu meča, osmi nosilac u kvalifikacijama nije dozvolila Olgi da igra svoju igru. Dva brejka, u drugom i osmom gemu bila su dovoljna za konačnu pobedu.