Madrid: Kvitova rutinski započela odbranu titule

Masters 1000 4. maj 201921:53 > 21:55
Alex Pantling/Getty Images

Češka teniserka Petra Kvitova plasirala se u drugo kolo turnira u Madridu pobedom nad Amerikankom Sofijom Kenin u dva seta.

Kvitova, aktuelna šampionka turnira u prestonici Španije, protiv Keninove je slavila sa 6:1, 6:4, posle jednog sata i 17 minuta igre.

Drugog nosioca u narednom kolu čeka susret sa pobednicom duela između Čehinje Barbore Stricove i kvalifikantkinjom Kristinom Mladenović.

Kvitova je odlično ušla u meč, nanizala je prvih pet gemova, pošto joj je Keninova najveći otpor pružila na svom servisu. Amerikanka je prekinula njen niz u šestom gemu, ali je druga teniserka sveta potom iskoristila treću set loptu.

Čehinja je u drugom setu nastavila gde je stala, odmah je stigla do brejka, ali joj je Keninova pružila znatno veći otpor. Tako je u osmom gemu vratila brejk, ali je odmah potom popustila i dozvolila Kvitovoj da učini isto, a zatim i reši meč.

Pored pobede Kvitove, prvi dan takmičenja u Madridu obeležila su i dva iznenađenja i eliminacija dva nosioca. Iskusna Ruskinja Svetlana Kuznjecova, koja je dobila specijalnu pozivnicu, slavila je protiv Beloruskinje Arine Sabalenke 7:5, 6:4, dok je Alijaksandra Sasnovič bila bolja od Anet Kontaveit iz Estonije sa 0:6, 6:3, 6:2.

Od nosilaca, najteži posao imala je Letonka Anastasija Sevastova, koja je eliminisala Kirsten Flipkens iz Belgije sa 0:6, 6:3, 6:2, dok je australijski duel pripao Ešli Barti, pošto je ona Dariji Gavrilovoj prepustila tri gema.

U ostalim mečevima, Letonka Jelena Ostapenko je savladala Anastasiju Pavljučenkovu 6:2, 6:1, Julija Putinceva je bila bolja od Irina-Kamelije Begu 6:4, 6:3, dok je Karolin Garsija savladala Su-Vei Hsijeh 7:5, 6:2.

Turnir u Madridu igra se za nagradni fond od 7.021.128 evra i možete da ga pratite na kanalima Sport Kluba.