Nadal: Osećaj je sekundaran, pobeda je važna

Masters 1000 8. maj 201921:47 > 21:49
Alex Pantling/Getty Images

Španski teniser Rafael Nadal rekao je da je zadovoljan plasmanom u treće kolo Mastersa u Madridu, posebno posle problema sa stomačnim virusom koji su ga zadesili poslednjih dana.

Nadal je u svom prvom meču u prestonici Španije slavio protiv Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima sa 6:3, 6:3, a u narednom kolu čeka ga susret sa Frensisom Tijafoom iz Sjedinjenih Država.

Povezano

Osećaj je sekundaran, pobeda je važna, posebno zbog svega što se desilo u poslednja tri dana. Što se tiče osećaja, u prvih sedam gemova nisam imao ritam. Obojica smo se mučili na riternu. Obojica smo pogodili veliki broj prvih servisa i vraćanje loptice je bilo teško. Kada sam stigao do brejka, prelomio sam meč. Počeo sam da riterniram bolje i sve sam radio bolje nego on“, rekao je Nadal.

‚Kralj šljake‘ je istakao da je imao određene probleme i kada je Ože-Alijasim išao ka mreži, ali da može da bude zadovoljan.

Generalno, ovo je dan kada treba da budem zadovoljan i veoma srećan. Uspeo sam da pobedim, i to u dva seta, protiv protivnika koji nije nimalo lak, a nije bio moj najbolji dan, pošto je bilo i vetrovito i hladno. Postoje i pozitivne stvari, mislim da mi je bekhend bio veoma dobar. Postoje stvari koje moram da popravim, posebno posle problema poslednjih dana, što mi je otežalo pripremu“, naglasio je Španac.

Na pitanje da li mu je to bio najbolji meč na šljaci ove sezone, Nadal je odgovorio:

Ne, najbolji meč mi je bio protiv Tima, kada sam poražen u polufinalu Barselone. To je za mene bio najbolji turnir, najbolji meč sezone, a ovaj je bio potpuno drugačiji. S obzirom na okolnosti, mislim da je ovo bio korektan meč. Videćemo šta će se desiti u četvrtak. Sve pobede su važne u ovom trenutku jer vam daju dodatnu priliku da igrate sledećeg dana. Pre dve nedelje to možda nije bila prilika za napredak, pošto to nisam osećao na treningu, ali sada radim dobro. Imam mnogo bolji osećaj nego pre nekoliko nedelja“.