Novak: Ja najbolji u 2019, Stefanos budućnost

Masters 1000 12. maj 201920:43 > 20:47
Julian Finney, Getty Images Sport

Najbolji igrač sveta Novak Đoković posle osvajanja titule u Madridu istakao je da mu je bilo potrebno vreme da se vrati na pravi kolosek posle Australijan Opena.

Srpski teniser je u finalu Mastersa u prestonici Španije pobedio Stefanosa Cicipasa 6:3, 6:4 i prvi put posle 2016. godine podigao trofej na Masters turniru na šljaci. I prethodni put slavio je u Madridu.

Turnir u Madridu bio mi je izuzetno bitan. Nisam igrao baš najbolji tenis posle Australije. Pokušavao sam da vratim momentum, počeo sam dobro i do kraja turnira nisam izgubio set. Igrao sam možda i najbolji tenis ove sezone,“ rekao je Đoković i dodao:

Znao sam da moram da odigram dobro. Stefanos je talentovan, dobro ga poznajem i definitivno je budućnost tenisa. Poznajem i njegovog oca i porodicu. Dobio je Rafu u polufinalu i vrlo kasno je legao. Nije se kretao kao u prošlom meču, ali ima sjajnu tehniku.

Đoković je u Madridu osvojio 33. Masters titulu i na vrhu večne liste izjednačio se sa Rafaelom Nadalom.

Ovu su najveći turniri u našem sportu, uz Gren slemove, i definitivno je mnogo važno osvojiti trofej na ovakvim takmičenjima. Mnogo sam srećan, a u Madridu se osećam komforno jer imam i familiju koja živi u Španiji. Uživao sam,“ naveo je Novak.

Grk se zahvalio Đokoviću na lepim rečima.

„Bravo Novače. Inspiriše to što radiš, bio si neverovatan,“ rekao je Cicipas.