Đoković: Nadal u Parizu? Treba doći prvo do finala

Masters 1000 13. maj 20198:24 > 8:26
Julian Finney, Getty Images

Novak Đoković ističe da će mu titula u Madridu dati mnogo samopouzdanja pred nastavak sezone.

Prvi teniser sveta u finalu je savladao Stefanosa Cicipasa sa 6:3, 6:4.

“Osećam da je ovaj turnir bio veoma važan za moje samopouzdanje jer posle Australijan opena nisam igrao na svom najvišem nivou, nisam pronalazio pravu igru i kontinuitet. Osećao sam da sam blizu i da mi treba mali vetar u leđa, zato je pobeda nad Timom u neizvesnom meču bila veoma važna. Na Stefanosa je u finalu verovatno malo uticao težak meč koji je imao s Rafom, mislim da se nije kretao tako dobro jer je bio umoran. Želeo sam brzo da napravim brejk, u tome sam i uspeo, osećao sam da sam uvek ispred njega i da diktiram igru“, rekao je Đoković.

Novinari su opet pitali prvog tenisera sveta o potencijalnom sudaru sa Rafaelom Nadalom na Rolan Garosu.

Povezano

“Ako se taj meč desi u Parizu, to znači da će to biti finale. Dug je put do toga, razumem da vi želite o tome da diskutujete, ali mnogo stvari može da se dogodi, možemo obojica da izgubimo pre finala. U Australiji smo obojica dobro igrali do finala, on nije izgubio ni set, a to je bilo moje možda i najbolje Slem finale u karijeri. Nadam se da ću i u Parizu igrati dobro kao na ostalim Slemovima, a Nadal na šljaci najveći je izazov, pogotovo u Parizu jer je tamo izgubio dvaput u karijeri. To dovoljno govori“.

Cicipas je rekao da je Đokovićev bekhend najbolji koji je ikada video.

“Hvala mu na komplimentu. Zapravo sam u finalu osećao da mi forhend dobro funkcioniše, mogao sam da ga udarim s bilo kojeg mesta na terenu, ali i bekhend je naravno bio čvrst. Generalno mislim da sam diktirao igru i da mu nisam dao mnogo vremena da se namesti i da izađe na mrežu. Pokušao sam da igram brzo i duboko, da menjam brzinu i smer lopte. Ali da, kroz karijeru me je bekhend odlično služio – bilo je mečeva u kojima me je izdao, ali to je sport. Bekhend je definitivno udarac na koji mogu da se oslonim u teškim trenucima“, zaključio je srpski teniser.

Đoković se sada seli u Rim, a u drugom kolu igraće sa boljim iz meča Šapovalov – Karenjo Busta.