Cicipas: Umor i bol u celom telu, a Novak je pametan

Masters 1000 13. maj 20199:30 > 9:31
Alex Pantling/Getty Images

Grčki teniser Stefanos Cicipas rekao je posle poraza od Novaka Đokovića (6:3, 6:4) u finalu Mastersa u Madridu da je tokom meča osećao posledice dugog polufinalnog okršaja sa Rafaelom Nadalom.

“Novak je zaslužio pobedu, igrao je neverovatno i nisam mnogo toga mogao da uradim. Nisam gledao sve mečeve, ali mislim da je ovo njegovo izdanje bilo najbolje na turniru. Fizički nisam bio na maksimumu, noge nisu pratile moj um, osećao sam umor i bol u celom telu“, kaže 20-godišnji Grk i dodaje:

“On je igrao prilično pametno, pokušao je da me tera da se što više krećem znajući da je iza mene težak meč – naterao me je da trčim i da patim, nisam imao rešenja. Pokušao sam da priđem osnovnoj liniji, ali nisam se sada osećao komforno da to radim, dok se on činio vrlo čvrstim sa osnovne linije“.

Povezano

Posebno je Cicipas pohvalio Đokovićev bekhend.

“On ima najbolji bekhend od svih ljudskih bića, toliko ga dobro kontroliše i može na isti način da igra i po paraleli i po dijagonali, teško je izboriti se sa time. Obično igrači imaju neki dobar udarac, ali nije toliko konstantni“.

Grk je do sada u karijeri pobedio svakog od igrača iz Velike Trojke – Đokovića, Federera i Nadala.

“Pre svega je to teško fizički jer mora da se uloži maksimalni fizički napor kako bi se došlo do pobede, u poređenju s drugim protivnicima. Oni te teraju da patiš, to je sve što rade i mislim da je najveći izazov kada treba sa dvojicom od njih da igraš na istom turniru. Deo mog plana jeste da u nekom trenutku postanem fizički bolji i da sve radim bolje. Đoković i Nadal prave rezultate iznova i iznova, iz nedelje u nedelju, lud je taj stepen konstantnosti i nadam se da ću mu se približiti, to je jedan od mojih snova“, zaključio je Cicipas.