Julian Finney Getty Images Sport

Tenis

22.03.2020 | 17.05

Prvi čovek WTA: Brzopleta rešenja znače korak nazad

Prvi čovek WTA Stiv Sajmon obratio se javnosti pismom u kome je zahvalio na strpljenju svim navijačima i izrazio nadu da će se teniserke uskoro vratiti na terene.

Steve Simon

Getty Image/ Matthew Stockman / Staff

ATP i WTA izdali su zajedničko saopštenje 18. marta u kojem se navodi da se tenis neće igrati barem do 8. juna, kao i da se obe liste “zamrzavaju“.

"Kao što već znate, zbog pandemije koronavirusa teniska sezona je suspendovana do 7. juna. To nije bila laka odluka, ali je bez ikakve sumnje bila dobra. Turniri će se igrati onda kada nadležni organi i medicinski eksperti budu rekli da je bezbedno.

S obzirom da sportisti dolaze iz više od 80 država i regiona i da se turniri igraju na šest kontinenata, WTA želi da pomogne da se okonča ova globalna kriza. Nema ništa važnije od dobrobiti svih u našoj WTA porodici, koja uključuje odane navijače poput vas. U ovom trenutku, brzopleta rešenja znače korak nazad dok se šire društvo suočava sa ovom globalnom zdravstvenom krizom.

Tokom ovog perioda neizvesnosti, bio sam impresioniran snagom i stavom naših divnih teniserki, predvođenih članicama Saveta igrača, među kojima su Kristi An, Gabrijela Dabrovski, Medison Kiz, Džoana Konta, Aleksandra Krunić, Anastasija Pavljučenkova, Sloan Stivens i Dona Vekić. Njihov doprinos ostaje od vitalnog značaja za tekuće diskusije koje se vode između svih ključnih aktera.

Takođe želim da odam počast našim partnerima, koji su okosnica WTA tura. Svaki teniski događaj zahteva pravi napor zajednice, u koji su uključeni sponzori i lokalni dobavljači, osoblje i volonteri i bezbroj sati planiranja i napornog rada. Nastavljamo da blisko sarađujemo sa direktorima naših turnira i njihovim timovima na razvoju kratkoročnih rešenja i dugoročnih strategija.

U međuvremenu, učinićemo sve da vas informišemo i ohrabrimo da ostanete u vezi sa svojim omiljenim igračima i turnirima preko njihovih društvenih medija i WTA društvenih platformi i veb stranice.

Budite sigurni i hvala vam na podršci i razumevanju. Zbog vas je tenis vodeći globalni sport za žene. Radujemo se što ćemo se uskoro vratiti u akciju."

Prvi turniri koji bi trebalo da se odigraju u ženskoj konkurenciji su Notingem i Hertongenboš.

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

Smanjenje plata i u Betisu

Smanjenje plata i u Betisu

Smanjenje plata i u Betisu

Poput Barselone, madridskog Atletika, Espanjola i Betis se odlučio na meru smanjenja plata za vreme pandemije koronavirusa.

Belgijanci završili sezonu - Klub Briž šampion

Belgijanci završili sezonu - Klub Briž šampion

Belgijanci završili sezonu - Klub Briž šampion

Rukovodstvo belgijske Župile lige donelo je odluku da, usled pandemije koronavirusa zbog koje je prekinut šampionat, isti proglasi završenim i da trenutnu tabelu uzme kao završnu.

Infantino: Fudbal će biti drugačiji posle ovoga

Infantino: Fudbal će biti drugačiji posle ovoga

Infantino: Fudbal će biti drugačiji posle ovoga

Predsednik FIFA Đani Infantino uveren je da će fudbal izgledati drugačije kada se takmičenja nastave posle epidemije koronavirusa.

Ćelino: Arogantno i neodgovorno

Ćelino: Arogantno i neodgovorno

Ćelino: Arogantno i neodgovorno

Pandemija koronavirusa najteže posledice ostavlja u Italiji. Zbog toga vlada velika neizvesnost da li će se nastaviti šampionat, a ima oprečnih stavova.
Loading...