Phil Walter, Getty Images

Vaterpolo

06.08.2019 | 11.53 > 11:54

Država pomaže vaterpolo klubovima i VSS

Autor

Posle sastanka sa predsednikom Vaterpolo saveza Srbije Viktorom Jelenićem, predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da je Vlada Srbije prihvatila da finansijski pomogne u radu srpskim klubovima.

Viktor Jelenić

Vaterpolo savez Srbije

Viktor Jelenić

“Imali smo sjajan sastanak i predsednik je razumeo u kakvom su položaju klubovi. Kako su oni svojim kvalitetnim radom garant budućih uspeha reprezentacija, prihvatio je odmah naš predlog da država pomogne rad klubova“, kaže Jelenić.

Novčana sredstva će dobiti 23 muška kluba (učesnici Regionalne lige, Prve i Prve B lige) i šest ženskih klubova.

“Da ne bude zabune, tačno će se znati na šta se sredstva odnose. Klubovi će potpisati ugovor sa savezom, pravdaće sredstva koja će biti namenska, za igrače, trenere, putovanja... Neće biti bacanja u bunar i savez i ja kao predsednik smo garant namenskog trošenja sredstava. Svaki klub će dobiti deo sredstava u zavisnosti od ranga takmičenja. Davaće se u četiri rate i klubovi će biti dužni da posle svake opravdaju potrošeni novac. Takođe, deo novca će ostati i za akcije saveza“, dodao je Jelenić.

Komentari (6)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Ryan

E sad ste se dogovorili u jeku sezone. Jos dva kola su ostala do kraja II Life Srbije. Iz grupe Sever u final four idu Mladost PA i Proleter ZR. S tim sto ce Windsport PA(Radjenov klub) biti treci, ali ce platiti da udju u prvu ligu. Malo je poznato laicima da ovogodisnja grupa Sever po kvalitetu, igracki, ima kapacitet za za I ligu. Srdacan pozdrav.

Odgovori 3 1

Pepe

E sad ste gotovi. Više nas nema ni u vaterpolu RIP...

Odgovori 12 2

Ljubodrag Vukanovic

VK Crvena Zvezda 90% para da se dodeli jer su najtrofejniji i najpoznatiji vaterpolo klub u ovoj zemlji a to ce i potvrditi i PREDSEDNIK ALEKSANDAR VUCIC I NAJPOZNATIJI IGRAC VIKTOR JELENIC.

Odgovori 7 17

* Sva polja su obavezna

Loading...