Dean Mouhtaropoulos/Bongarts/Getty Images

Vaterpolo

26.05.2020 | 13.59 > 14:01

Vidović za SK: Srećan sam što ostajem u Ortiđi

Stefan Vidović trenira sa reprezentacijom Crne Gore u Herceg Novom, čeka normalizaciju situacije, gleda ka narednoj sezoni u kojoj će ostati u Italiji i klubu Ortiđa.

Stefan Vidović

VPSCG

Stefan Vidović

Postojala je mogućnost da Vidović promeni sredinu, posle sjajnih partija u reprezentaciji koja je osvojilabronzanu medalju na šampionatu Evrope, imao je na stolu nekoliko opcija, mnoga zvučnija imena od Ortiđe su bila zainteresovana za Vidovića, ali…

Ali, nisam razmišljao nije jednog trenutka kada je stigao poziv i ponuda sa Sicilije. Ortiđa je izuzetno ambiciozan klub koji se postepeno pozicionira na evropskoj vaterpolo mapi. Sezona koju je prekinuo koronavirus, je baš bolna za nas, s obzirom da smo bili u izuzetnom naletu. Stigli smo do finala LEN Evrokupa, trebalo je da se borimo za titulu u šampionatu Italije i trofej u Kupu. Pored toga, čelnici kluba su doneli odluku da izmire sve obaveze prema igračima tokom koronavirusa, pa se klub na taj način po korektnosti svrstao u sam svetski krem, jer je malo klubova koji su povukli potez kao Ortiđa”, naglasio je Stefan Vidović za Sport Klub i nastavio:

Uz sve navedeno, sa reprezentacijom sam trebao da se borim za mesto na finalnom turniru Svetske lige i za mesto na Olimpijskim igrama. Umesto toga, vodili smo borbu sa pandemijom, sa virusom koji je zaustavio gotovo sve životne tokove. Na sreću svih nas, borba je urodila plodom, život se polako vraća u normalne tokove, a mi smo se vratili u bazen i počeli pripreme sa reprezentacijom”.

Pitanja nije bilo potrebno postavljati, Vidović je nastavio sa izlaganjem:

Čelnici Vaterpola saveza, zajedno sa stručnim štabom su uradili fenomenalan posao. Uspeli su u veoma kratkom roku da organizuju uslove za rad, pa sada gotovo sve reprezentativne selekcije treniraju u Herceg Novom. Ove godine nemamo velikih takmičenja, ali leto moramo da iskoristimo maksimalno jer nas početkom naredne, čeka najvažnije takmičenje. Naravno u pitanju su kvalifikacije za Olimpijske igre, a cilj je jasan. Četiri godine se gradio projekat sa idejom da se oformi generacija koja će biti kadra da stigne do Tokija, a da pri tome, ostane konkurenta, bude u borbi za vrh na svim velikim takmičenjima koja slede, zaključno sa Olimpijskim igrama u Parizu. Nastavljamo dalje, korak po korak, a svima je u glavi pomenuti kvalifikacioni turnir na kome ćemo uraditi sve što je u našoj moći da stavimo tačku na “i”, da stignemo do Olimpijskih igara”.

Pored Stefana Vidovića koji je produžio ugovor sa Ortiđom, paraf na novi ugovor stavio je i legendarni golman Stefano Tempesti. Iako ima 41 godinu, Tempesti je sa Ortiđom potpisao ugovor na četiri godine. To sa jedne strane govori o ambicijama Tempestija, ali i o ambicijama Ortiđe.

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

Vidović za SK: Ostanite kod kuće!

Vidović za SK: Ostanite kod kuće!

Vidović za SK: Ostanite kod kuće!

Sezonu iz snova Stefana Vidovića zaustavio je koranavirus. Vaterpolista italijanske Ortiđe i reprezentacije Crne Gore, posle serije fenomenalnih rezultata i uspeha, trenutno je u kućnoj izolaciji.
Loading...