Izvor: Getty Images
Vodeni 17.07.2017 | 07:25 > 07:31

SP: Crnogorci ciljaju državne rekorde

U senci vaterpolo reprezentacije Crne Gore koja je u podmlađenom sastavu, bez Mlađena Janovića, Aleksandra Ivovića i Vjekoslava Paskovića krenula put Budimpešte na Svetsko prvenstvo, ostali su plivači koji su dobili tri specijalne pozivnice.

Plivanje Crna Gora

Izvor: Privatna arhiva

Vaterpolisti su u grupi sa Kanadom, Kazahstanom i Brazilom. Očekuje se da obezbede prvo mesto i direktan plasman u četvrtfinale. Umereni optimisti veruju da mogu da polufinala, a oni najvatreniji ljubitelji vaterpola da Crna Gora može do medalje.

Ugled Crne Gore kada je plivanje u pitanju braniće dva momka i jedna devojka. Boško Radulović će plivati na 50 delfin i 50 slobodnim stilom. U obe discipline je bio u finalu na Igrama malih zemalja.

Jovana Terzić će plivati na 50 i 100 slobodnim stilom. I ona je na Igrama malih zemalja bila u finalu na 100 slobodno. Ado Gargović če debitovati na seniorskim šampionatima i plivaće na 100 i 200 metara slobodnim stilom.

Veliki rezultati se, naravno, ne očekuju. Primarni cilj je da spomenuti trio vidi šta može u ovom trenutku, da pokuša da napadne državne rekorde, da stekne iskustvo koje bi uz veliki rad i odricanja mogao da ih odvede na Olimpijske igre u Tokio.

Učešće na Svetskom šampionatu je veliki uspeh. Oseća se pritisak među plivačima jer su svesni da izlaze na veliku scenu i da će biti okruženi najboljim što planete u ovom trenutku ima kada je plivanje u pitanju. Pripreme smo odradili jako dobro. Veći deo posla je urađen u Nikšiću, a finalni radovi su odrađeni u Budvi. Ono što našim predstavnicima mora da bude u glavi sve vreme je činjenica da jednostavno nemaju šta da izgube. Ono što treba da urade je da pruže maksimum u bazenu, otplivaju najbolje što mogu u ovom trenutku. Državni rekordi bi bili uspesi koji bi nas sve obradovali od srca, a pored toga bili i veliki motiv da nastavimo sa radom kako bi do Olimpijskih igara u Japanu, imali plivače spremne da se eventualno upuste u bobru za nešto bolje plasmane“, rekla je Danijela Đikanović Franeta, selektor plivača Crne Gore.

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

OI: Terzićeva bez polufinala, rekord Kembel

OI: Terzićeva bez polufinala, rekord Kembel

Crnogorska plivačica Jovana Terzić nije uspela da se plasira u polufinale trke na 100 metara slobodno na Olimpijskim igrama u Riju. Ona je zauzela četvrto mesto u svojoj grupi, a ukupno 42. poziciju.
Loading...