Getty Images
Vodeni 17.07.2017 | 07:25 > 07:31

SP: Crnogorci ciljaju državne rekorde

U senci vaterpolo reprezentacije Crne Gore koja je u podmlađenom sastavu, bez Mlađena Janovića, Aleksandra Ivovića i Vjekoslava Paskovića krenula put Budimpešte na Svetsko prvenstvo, ostali su plivači koji su dobili tri specijalne pozivnice.

Plivanje Crna Gora

Privatna arhiva

Vaterpolisti su u grupi sa Kanadom, Kazahstanom i Brazilom. Očekuje se da obezbede prvo mesto i direktan plasman u četvrtfinale. Umereni optimisti veruju da mogu da polufinala, a oni najvatreniji ljubitelji vaterpola da Crna Gora može do medalje.

Ugled Crne Gore kada je plivanje u pitanju braniće dva momka i jedna devojka. Boško Radulović će plivati na 50 delfin i 50 slobodnim stilom. U obe discipline je bio u finalu na Igrama malih zemalja.

Jovana Terzić će plivati na 50 i 100 slobodnim stilom. I ona je na Igrama malih zemalja bila u finalu na 100 slobodno. Ado Gargović če debitovati na seniorskim šampionatima i plivaće na 100 i 200 metara slobodnim stilom.

Veliki rezultati se, naravno, ne očekuju. Primarni cilj je da spomenuti trio vidi šta može u ovom trenutku, da pokuša da napadne državne rekorde, da stekne iskustvo koje bi uz veliki rad i odricanja mogao da ih odvede na Olimpijske igre u Tokio.

Učešće na Svetskom šampionatu je veliki uspeh. Oseća se pritisak među plivačima jer su svesni da izlaze na veliku scenu i da će biti okruženi najboljim što planete u ovom trenutku ima kada je plivanje u pitanju. Pripreme smo odradili jako dobro. Veći deo posla je urađen u Nikšiću, a finalni radovi su odrađeni u Budvi. Ono što našim predstavnicima mora da bude u glavi sve vreme je činjenica da jednostavno nemaju šta da izgube. Ono što treba da urade je da pruže maksimum u bazenu, otplivaju najbolje što mogu u ovom trenutku. Državni rekordi bi bili uspesi koji bi nas sve obradovali od srca, a pored toga bili i veliki motiv da nastavimo sa radom kako bi do Olimpijskih igara u Japanu, imali plivače spremne da se eventualno upuste u bobru za nešto bolje plasmane“, rekla je Danijela Đikanović Franeta, selektor plivača Crne Gore.

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

Radulović za SK: Borimo se i plivamo ka Tokiju

Radulović za SK: Borimo se i plivamo ka Tokiju

Ništa se u životu ni u sportu ne ostvaruje preko noći. Svesni su toga plivači u Crnoj Gori čiji se Savez nalazi u sklopu Vaterpolo saveza, a iluzorno je trošiti reči koji je od dva pomenuta sporta brend Crne Gore.

SP: Jovana Terzić stavila tačku na “i”

SP: Jovana Terzić stavila tačku na “i”

Jovana Terzić je stavila tačku na odlične nastupe plivača iz Crne Gore na Svetskom prvenstvu u Budimpešti.

SP u plivanju: Jovana Terzić 56. na planeti

SP u plivanju: Jovana Terzić 56. na planeti

Plivačka reprezentacija Crne Gore, za sada dostojno brani ugled Crne Gore na Svetskom šampionatu u Mađarskoj.

SP: Gargović odličan na 100 m slobodno

SP: Gargović odličan na 100 m slobodno

Konkurencija je bila paklena na 100 metara slobodno, ali se mladi crnogorski plivač Ado Gargović nije uplašio. Isplivao je najbolji rezultat sezone, na cilj je stigao sa vremenom 54,89. Bilo je to dovoljno da osvoji 83 mesto od ukupno 120 plivača.
Loading...