Veslački savez Srbije

Vodeni

12.05.2019 | 15.44 > 15:47

SK: Vasić i Mačković slavili u Plovdivu

Srpski veslači Miloš Vasić i Martin Mačković trijumfovali su u trci dvojaca u Plovdivu, prvoj trci Svetskog veslačkog kupa.

Miloš Vasić i Martin Mačković

Veslački savez Srbije

Miloš Vasić i Martin Mačković

Srpski dvojac bio je dominatnan tokom čitave trke, do trijumfa su stigli u vremenu 6.34,05. To je prva pobeda srpskih veslača u nekoj trci Svetskog kupa u poslednjih 10 godina.

Poslednji put su se Nenad Babović i Miloš Tomić istakli kao dvojac bez kormilara za lake veslače u Minhenu 2009. godine.

Drugi su kroz cilj prošli aktuelni svetski prvaci Hrvati Marin i Valent Sinković, koji su kroz cilj prošli dve sekunde kasnije od vodećeg srpskog dvojca.

"Prezadovoljni smo kako smo prošli u Plovdivu, jer je Mačkoviću i meni ovo bilo prvo zajedničko takmičenje u dvojcu. I ranije smo sedali zajedno u dvojac, ali smo ozbiljne pripreme počeli tek ove godine. Odmah se i na treninzima videlo da smo i po brzini i po zaveslajima i po koncepciji izuzetno dobra kombinacija. Odličnu energiju smo preneli na stazu u Plovdivu, dokazujući da možemo mnogo zajedničkim snagama. Ako ovako nastavimo, siguran sam da ćemo se uključiti u borbu za svetski vrh", rekao je Vasić posle trke.

Odlično četvrto mesto zauzeli su Igor Đerić i Viktor Pivač sa 6.43,56. U početku su bili poslednji, ali su u drugom delu trke pojačali ritam. Iza sebe su ostavili beloruski i kubanski čamac.

Podsetimo da su se Mačković i Vasić prvog dana takmičenja direktno probili u finale kao pobednici u svojoj kvalifikacionoj trci. Iz nje su Đerić i Pivač morali u repesaž, u kojem su se dokazali prvim mestom.

U skifu je Jovana Arsić (26) u finalu stigla peta sa 8.33,00. Bila je brža od beloruske veteranke Jekaterine Karsten (46), dvostruke olimpijske pobednice (1996, 2000), koja je sedam puta učestvovala na letnjim igrama. U trci je vozila još jedna olimpijska šampionka. To je Čehinja Miroslava Topinkova Knapkova (38), osvajač zlata u Londonu 2012. Pripalo joj je treće mesto.

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

Srpski dvojac izborio vizu za Tokio!

Srpski dvojac izborio vizu za Tokio!

Srpski dvojac izborio vizu za Tokio!

Srpski veslači Miloš Vasić i Martin Mačković obezbedili su olimpijsku kartu za Tokio 2020. godine.
Loading...