Alexis Boichard/Agence Zoom/Getty Images

Zimski

08.04.2020 | 16.35 > 16:41

Kopaonik domaćin Evropa kupa u februaru 2021.

Svetska skijaška federacija donela je odluku da Kopaonik bude domaćin trka Evropa kupa naredne godine u ženskoj konkurenciji, u disciplini veleslalom. Trke će biti održane 24. i 25. februara.

Nevena Ignjatović, najbolja srpska skijašica

Getty Images/Alain Grosclaude/Agence Zoom

Ta odluka doneta je posle test trke koja je u martu ove godine održana na stazi Crna Duboka na Kopaoniku. Predstavnik FIS bio je glavni kontrolor za Balkan i tehnički delegat Bojan Panovski, koje je proveo četiri dana na Kopaoniku i ocenjivao spremnost za organizaciju trke prema utvrđenim standardima i parametrima. Ti standardi su uređenost i kvalitet staze, sistem merenja vremena, prilagođavanje vremenskim uslovima, organizacija redarske, medicinske i hitne službe, posedovanje sve potrebne opreme, kao i pratećih sadržaja kako za same takmičare, tako i za sudije i tehničku podršku

Ovo je veliko priznanje za novo rukovodstvo Skijaškog saveza Srbije, koje je odmah pri preuzimanju funkcije kao glavni cilj postavilo dovođenje jednog ovako prestižnog takmičenja u Srbiju. Uložen je ogroman trud i resursi da bi se naša zemlja konačno pojavila na kalendarima svetski poznatih takmičenja, a nadamo se i temelj organizacije svih budućih velikih skijaških događaja u našoj zemlji“, ističe se u saopštenju, „Skijališta Srbije i ski centar Kopaonik su ovim dobili potvrdu da svojom skijaškom infrastrukturom, kapacitetima, organizacijom, ali i rukovođenjem i upravljanjem stoje rame uz rame sa evropskim ski centrima. Višegodišnje ulaganje u razvoj i unapređenje Kopaonika kao skijaške destinacije, u kojoj je održano više hiljada sportskih događaja i takmičenja, pokazalo je odlične rezultate, a dovođenje Evropa kupa je jedno od njih“.

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

Novak se opušta na Kopaoniku (FOTO)

Novak se opušta na Kopaoniku (FOTO)

Novak se opušta na Kopaoniku (FOTO)

Najbolji srpski teniser Novak Đoković došao je u nedelju na Kopaonik i ostaće do utorka.
Loading...