20-0 sezona kompletirana – T1 je ponovo prvak LCK lige

LOL 2. apr 202214:27 > 15:08 0 komentara
T1
T1

Slavna korejska ekipa T1 je ostvarila istorijski uspeh osvajanjem 2022 prolećne sezone LCK lige sa ukupnim učinkom 20-0 u mečevima, nakon što su u velikom finalu savladali Gen.G 3-1 i postavili novi rekord takmičenja.

T1 i Gen.G su pružili navijačima pravi spektakl u borbi za titulu, iako je T1 ušao kao veliki favorit u meč. Ovo je bila jedinstvena prilika u prolećnoj sezoni da vidimo okršaj ova dva tima u punim sastavima, nakon što je oba puta tokom grupne faze Gen.G morao da igra sa izmenama zbog korone.

Kao što se i dalo očekivati Gen.G je propisno namučio T1, čak su i imali prilike da povedu, ali je treća partija prelomila meč i finale je otišlo u ruke trostrukih svetskih šampiona.

Prva partija finala je bila ujednačena prvih 20 minuta igre. Gen.G je uspeo da dođe do Barona na isteku 24. minuta, ali ih je to skupo koštalo jer T1 uzima pet killova brzom reakcijom dok se Gen.G povlačio. Gen.G ubrzo nakon toga gubi i borbu za zmaja, nakon čega T1 završava gejm.

U drugoj partiji T1 je igrao pomalo previše samouvereno što je Gen.G znao da iskoristi preko Akali i Ahri i izjednači na 1-1. U trećoj partiji T1 dolazi do velike prednosti na početku, ali Gen.G uspeva da se drži za slamku spasa u vidu zmajeva i dođe do dragocenog Dragon Soul buffa.

Činilo se kao da će Gen.G uspeti da povede u ukupnom skoru, ali T1 dobija 4 na 5 borbu kod Barona i sprečava veliko iznenađenje.

Četvrta partija je bila stvar rutine, Gen.G je potpuno izgubio koncentraciju i T1 za manje od pola sata dolazi do pobede ubedljivim 21-4 rezultatom.

Ovo je jubilarna deseta titula (SKT) T1, koji su još jednom dokazali da će njihovo zaveštanje u LoL esportu dugo dugo živeti.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!