EP (U19): Hrvatska u polufinalu, neverovatan remi Slovenije

Rukomet 17. avg 202122:26 > 22:35 0 komentara
HRS

Rukometaši Hrvatske izborili su plasman u polufinale Evropskog prvenstva za igrače do 19 godine. Hrvatska je pobedila Dansku sa 27:25 (10:11), a Slovenija je odigrala nerešeno protiv Španije 37:37 (21:18), iako je imala pobedu i plasman u polufinale u rukama.

U mečevima koji su nosili prefiks biti ili ne biti, Hrvatske je pobedila Dansku sa 27:25 (10:11). Danska je tokom prvog poluvremena imala prednost od dva gola, tokom drugog, tri puta je imala i tri gola prednosti, ali je Hrvatska na pet minuta pre kraja uspela da povede sa 24:23.

Usledio je rat nerava, u kojem je više snage i koncentracije imala Hrvatska, koja je pobegla na 27:24, a zatim relativno mirno stigla do pobede.

Najefikasniji u sastavu Hrvatske, bili su Marin Lisac sa devet, Ivan Barbić sa šest, David Jurišić sa četiri i Patrik Hrsak sa tri gola. Kod Danske, raspoloženi za igru u napadu, bili su Somer Arnoldsen sa 11, Lase Hajgard sa pet i Ling Als sa tri gola.

U poslednjem kolu, Hrvatska igra protiv Nemačke. Jedan bod je dovoljan da osvoji prvo mesto. Hrvatska ima četiri, Nemačka tri, Danska jedan, a Portugalija je bez bodova.

Slovenija, selekcija koja je u prvoj fazi poražena od Srbije, ali je pobedama nad Islandom i Italijom stigla do glavne runde sa dva boda, odigrala je nerešeno protiv Španije 37:37 (21:18), iako je vodila sa 35:30, 37:34 na tri minuta pre kraja, ali je Španija stigla do 37:37.

Najefikasniji u sastavu Slovenije, bili su Matija Janc sa 17, Leon Gregorič sa pet, odnosno Nik Ćirović i Simon Vidmar sa po četiri gola. Kod Španije, raspoloženi za igru u napadu, bili su Guzman Fernandez sa osam, Aregaj Martinez sa sedam, odnosno Rodrigez Serano i Antonio Martinez sa po pet golova.

U poslednjem kolu, snage će odmeriti Švedska i Slovenija, odnosno Španija i Island. Slovenija i Švedska imaju po tri, Španija dva, a Island je bez bodova.

Podsećanja radi, na Evropskom prvenstvu divizije A učestvuje i Srbija, koja je posle poraza od Italije i Islanda u prvoj fazi ostala bez mesta među osam najboljih, a nakon poraza od Izraela u razigravanju od 9. do 16. mesta, predstoji joj borba za opstanak u elitnom društvu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!