Getty Images/Getty Images

Automoto

24.10.2019 / 00.37

Zabranjene tehnologije: Renou oduzeti bodovi iz Japana

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Slanje komentara nije uspelo.

Nemesis

@RENO Kao što si i lepo napisao da interkuler služi za hlađenje vazduha i da taj ohlađenj vazduh vraća nazad direktno u cilindar. E sada, sa čime se hladi interkuler? Uljem. Pretpostavlja se da Ferrari koristi kontrolisano curenje ulja iz interkulera i gde ga zajedno vraća sa vazduhom u cilindar čime pojačava snagu motora. Ranije je to koristio i Mercedes koji je direktno ubacivao ulje, ali je onda FIA zabranila bilo kakvo sagorevanje ulja u cilindru. Sada jasnije?

Odgovori 7 3

RENO

Ne bih rekao da mi je jasnije. Turbina se hladi uljem. Ona uzima deo izduvnih gasova koji su normalno vreli, i šalje kroz interkuler, koji ima zadatak da taj vazduh ohladi sistemom vazduh-vazduh ili, vrlo retko kod nekih sportskih auta jer je jako skup, vazduh-voda. Moguće je da kroz interkuler puštaju ulje iz turbine, ili ja nisam čuo da se interkuler hladi uljem. Pozzz...

4 7

Nemesis

@RENO U pravu si, nisam masinski inzenjer da bih sve znao, samo sam iskoristio bukvalan prevod. Inace F1 koristi tecno hladjeni interkuler. Da se vratim na pocetak, pretpostavlja se da nekako uspevaju kroz interkuler da ubace ulje, da li je to kontrolisano curenje iz turbine ili je Ferrari nasao jos neki nacin zaista ne znam, ali se iskreno nadam da cemo saznati. Pozdrav

3 0

f3

U mercedesu bi nasli od Hamiltona slike od devojaka , cesalj puder parfemi itd!

Odgovori 7 3

Zoki

Lepa srBska jezika od komentatora!

2 0

Nemesis

Takodje je i Ferrari pod istragom jer se sumnja da su dodatnu snagu u motoru dobili sagorevanjem ulja iz interkulera.

Odgovori 15 2

GordonF.

Ferrari je " svrtinja" i tu se ne dira,( formulu vode nekadašnji prvi ljudi Ferrerija)!

10 5

Hahahah

sta li bi pronasli mercedesu

6 9

RENO

Još kada bi objasnio kako to sagoreva ulje iz interkulera? Ako interkuler služi za hladjenje vazduha koji ide iz turbine na klip , koji postaje gusci i dodatno povećava pritisak na klip, gde se dobija snaga motora, interesuje me kako tu sagoreva ulje i zašto?

0 5

Sone

Bolidi

Odgovori 5 0

Nakala

''FIA jasno naglašavaju da vozač bolid mora da vozi sam i bez ikakvih dodatnih pomoći''...hahahahahahahahahahahahahahahahaha...

Odgovori 37 3

Relja

Najveći problem u svoj ovoj priči jeste kako definišemo "driver aid", tu nastaje sva konfuzija.

Odgovori 32 0

Relja

"The stewards also found that while Renault used 'innovative solutions to exploit certain ambiguities', the system was not in breach of the F1 Technical Regulations" "Stjuarti su takođe utvrdili da iako je Reno koristio inovativna rešenja za iskorišćavanje odgovarajućih nejasnoća, sistem nije bio u suprotnosti sa tehničkim propisima F1"

Odgovori 21 0

Relja

"...the system meant the drivers were saved from making a number of adjustments during a lap, even if it wasn't a substitute for driver skills or reflexes" Koja konfuzija, sve same kontradikcije. Tehnički sve je ispravno, pravila nisu prekršena, sistem ne pomaže što se tiče veštine i refleksa vozača ALI ipak okarakterisano kao pomoć vozaču. Šta to uopšte znači?

Odgovori 25 0

f3

@Relja - to znaci da je reno sitna riba!koletaerna šteta , dokaz eto da postoji zakon za neke!!!

4 0

Dreser

To znaci da F1 ide lagano u sprdnju sa svim tim "pravilima itd.Setimo se samo `70ih i `80ih godina sto se tice inovacija,mogao si da vizis formuli i sa 6 tockova ako si smatrao da ce to da poboljsa performanse

2 0

* Sva polja su obavezna

PG13 konačno kod kuće: Ovo mi znači sve! Možemo mnogo

PG13 konačno kod kuće: Ovo mi znači sve! Možemo mnogo

PG13 konačno kod kuće: Ovo mi znači sve! Možemo mnogo

Sa 37 ubačenih poena u ubedljivom trijumfu nad Atlanta Hoksima (150:101), Pol Džordž je obeležio debitantski nastup u Stejpls centru kao član Los Anđeles Klipersa.

Debakl šampiona, šestica Pitsburga

Debakl šampiona, šestica Pitsburga

Debakl šampiona, šestica Pitsburga

Odigrano je čak 15 mečeva u najjačoj hokejaškoj ligi sveta i bilo je veoma zanimljivih rezultata.

Ostala tri mesta, naziru se i nosici

Ostala tri mesta, naziru se i nosici

Ostala tri mesta, naziru se i nosici

Kolo pre kraja kvalifikacija ze EURO 2020. mnoge dileme su otklonjene, ali ima još nekih koje će morati da se reše u naredna tri dana.

Siloviti Klipersi očerupali Jastrebove

Siloviti Klipersi očerupali Jastrebove

Siloviti Klipersi očerupali Jastrebove

Los Anđeles Klipersi zabeležili su izuzetno ubedljiv trijumf protiv Atlante 150:101.
Loading...