Al Bello/Getty Images

Nebojša Višković

07.11.2019 / 15.01

Tišinu, molim

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Slanje komentara nije uspelo.

Фрљави

Повраћа ми се од људи који на оваквом порталу исправљају неке људе. А све у циљу да дигну себи его, добију који плус и наравно испадну неке Баје као...ало људи опустите се мало. Изађите на ваздух, упознајте неку девојку, причајте о спорту, упражњавање спорт мало, а? Шамарао бих људе који тако нешто раде. Колико је то плитко, некултурно и не етички. А све то само у земљи Србији, где се граматика толико цени, јел :) С све остало трулеж.

Odgovori 3 12

Велемајстор

Фудбалско навијање, боље рећи - завијање, или урлање, се пренијело и на тениске терене. Неко је поменуо Вимблдон. Видјели смо ове године, у финалу, како се урлање претворило у тоталну тишину. Ноле је ућуткао све на трибинама, на терену и милионе гледалаца широм свијета. Није молио за тишину него се "хранио" урлањем са трибина. Ноле ! Један и јидини ! 💪🇷🇸💪

Odgovori 30 5

posmatrač

@Велемајстор - Slažem se. Novak je verovatno i jedini koji je to uspeo (i ne samo jednom), i baš zbog toga ne bi trebalo da bude takvog ponašanja publike. Da li neko može da zamisli Federera da osvaja mnogobrojne GS titule u tako neprijateljskoj atmosferi? To jednostavno nije fer, i kosi se sa osnovnim pravilima tenisa kao individualnog sporta. GS turniri, kao i svi ostali su logično fiksirani, ali se i zovu “open”, zato što svako može da dođe, i pokuša da ih osvoji. Bilo bi onda krajnje glupo da se te pobede uopšte i računaju toliko, ukoliko bi publika imala veliki uticaj na rezultat. Ovi, kojima nedostaje fudbalska atmosfera i na tenisu, neka zamisle finale LŠ u fudbalu, koje se preko 100 godina održava u jednom gradu. Pa ko bi onda to računao kao neki veliki trofej, ukoliko bi se svi mečevi do finala igrali u jednoj zemlji/gradu, i kakvu bi prednost tu imali domaći klubovi.

14 1

Nemanja Pudzianowski

A staje sa stoni tenisom...nepostoji samo sah i tenis...

Odgovori 0 7

NS manna

Sta je?Ne postoji!Sta bi sa gramatikom druze?

7 2

Tottenham Hotspur

Sportovi su samo fudbal i kosarka, sve ostalo je zezancija

Odgovori 1 40

Don

Mi i sad možemo da gledamo tenis na W i na USO i slušali smo zveckanje tanjira u MK. To nije isti tenis. Imali smo i DK. Lično ću uvek glasati za W to je ono što čini tenis tenisom. Potpuno sam svestan da će se izmeniti, vremena se menjaju dolaze neki novi klinci, možda je to progres ali i dalje gledamo i divimo se u Luvru delima starih majstora i posećujemo Akropolj. Sama reč promena ne znači na bolje može i na gore što nije redak slučaj.

Odgovori 15 0

Фрфљави

Колико се грешака поткрало :( Тотално се изгуби контекст реченице :( Није лако куцати онолики текст на телефону.

Odgovori 10 3

Фрфљави

@Милане По којим се то кулуарима толико причало о Циципасу па је његово име постало опште познато :)?

Odgovori 0 7

Милан

Кулоарима.

11 1

El

Bravo majstore.

Odgovori 13 2

Tor

Znate li koliko sahisti izgube telesne tezine kada igraju recimo mec a sampiona sveta?iznenadicete se kad vujete pidatak.

Odgovori 5 4

MilanSM

Strašan fazom!!!!!🤣🤣🤣🤣

5 3

nada

pisala bih ali to je vec ucinila Venus.Sigurno i bolje nego sto bih ja.Hvala!

Odgovori 5 3

Фрфљави

Баш смо пратили другар и ја неки меч и тенисер је ружно погледао у том делу трибине и прекорио га погледом. И сагласили смо се да, наравно да стуб неког спорта или било чега треба да остане непромењен! Али како се врем мења, тако и његова публика, клијентела, обичаји, традиције па и навике. Ако су краљеви гледали тенис, сада обично гледа махом сиротиња :) Осим први редови када су у питању. Со пре две деценије, та сиротиња је била мало виши ранг. Обично добростојећи, солвентни и виши ранг средње класе. А у последњих 20 година се тенис приближио фудбалу када је ноблеса у питању. Много обичнији људи сада прате тај спорт. Дакле структура људи се применила, навике, традиције, као и само време кије се мења, тако би требало и спорт. А уједно мислим и тенис. Да ли је оправдано да је толика тишина буде присутна у току меча. Волео бих да се направи експеримент и да сви топ играчи играју под одсуством тишине. Као на стадиону или кошарци рецимо. Дакле чак и када сервирају, док траје поен, док чисте линије... интересовало би ме како би то изгледало. Не кажем да неке традиције треба да се руше. Али неке су нужне! Пети сет Вимблдона се применио ове године. Кровови, 25 секунди, око соколово...итд. И да тога није, тенис би остао у средњем веку, и рукама тих краљева који су га гледали а са њима и гледаност и популарност тог спорта. Најбољи пример је Берни Еклстон. Да њега није било, Ф1 би остала заробљена у 70. са све дрвеним воланом и ручицом мењача. Зато сматрам да би требало неке, да не кажем радикалне промене да се уведу. На кажем да сам у праву али ова млада публика неће имати стрпљења да ћути. Моћиће али ће тада проверавати свој статус на инстаграму као Денис после меча, буквално! А то више није гледање и заинтересованост тениса. И још нешто, Саша илити Змо уме јако лепо да пише. Слаткоречив је. Али су његови текстови доста шаблонски и налик на политикин забавник. Док су твоји... одишу искуством и знањем. Види се та разлика. А овоје волим да читам, да се разумемо :) Знам да ти је-Вам је ово најомиљенија похвала до сада или грешим :)?

Odgovori 8 11

Фрфљави

Оно што бих имао још да те питам је следеће. Ми се не признајемо. Као што рекох, видех те на мечу Србија- Казахстан у Пиониру али нисам имао херца да приђем. А толику жељу имам. Е сад, управо се обраћам теби у писменој форми. Е сад, да ли позната лица попут тебе, неког глумца, певача, спортисте, коментатора па ево самог Новака треба човек да персира или не? Бонтон је наравно да треба. Ја персирам својим колегама који су и дупло млађи од мене! Али некако тебе, Змо, Новака или било ког другог да ли треба персирати или не? Реци ми своје мишљење, шта теби више прија а уједно и шта ти радиш у таквом случају? Да ли би персирао рецимо Алиасима а да си Француз? А шта је са Гораном Иганишевићем? Дакле, ми долазимо из ТИ културе али колико је то оправдано? Да ли би требало Новака ако некада сретнем да кажем де си бре Новаче, колико намс само значиш или треба да кажем, добар дан Новаче, колико нам сако значите, нисте ни свесни? Парафразирам мало. Да ли се неко зове Новак или Ђорђевић или Иван Ивановић...ово је само пример. И треће питање..:)

Odgovori 1 11

Фрфљави

Драги Небојша, коначно и ти да се огласиш, после толико времена. Јел последњи пут беше Вимблдон? Зашто коначно? Па зато имам више разлога а и пар питања. Ајмо редом. Пре неки дан када је играо Цицибан тј ЦиципАс брецнуо сам се и тотално згрозио када си акцентовао оно последње слово А! Помислихну себи, зар и овакав један зналац уме овакве аматарске грешке свесно да чини? Имам друга који се зове Влада. Од милоште га зовемо Ћела. Човек уопште није ћелав за разлику од мене. И у мојим контактима је под Ћела Википедиа. Јер човек зна и више од основног образовања. А тај епитет бих врло радо и теби налепио. Виско Википедиа или Небојша, како год. Да се вратим на причу. Да си ту где јеси, значи дефинитивно у топ два коментатора у региону! Не, није претеривање, то ми је рекао и другар из Хрватске који увек тебе "окрене" на СК него неког из Хрватске на том истом каналу. Уффф ал си порастао, признај :) Дакле, после оног ЦиципАс, ти си одмах као поручен наатавио и рекао да би по српској фонетици требало да се изговара Циципас, али си пар пута био прекорен од стране Грчких колега и зато се каже ЦиципАс. Е ту си ме купио по ко зна који пут:) Остаје једино неодумица због чега и даље говориш као и цела Србија Рубљов, а човек се зове Рубљев? Кликнућу ентер па пишемо другу поруку :)

Odgovori 4 13

Милан

То како се изговара Циципас је општепознато одавно, ниси био редован у школи. Ништа ту нема новог, па чак ни од стране генијалног Вишковиђа, што би нас до усхиђења довело.

10 2

Тре

У почетку помислих да је реч о фудбалу, штета овако леп текст да се потроши на тенис

Odgovori 3 21

Ham

Tisinu molim? Opalim te *****

Odgovori 4 31

...

ти мора да су фудбалски навијач, мсм по смислу за "хумор", гледај фудбал и даље, молим те...

23 3

Јован

Не може игра да зноји тело, већ се у игри зноји тело. Знак & не постоји у српском језику, као ни ,,co”, било шта да значи, итд. Спортски новинари са неоствареним књижевним амбицијама све чешће од прозаичних ствари полишавају да извуку неку вредност, као да не пишу о прозаичним стварима већ о биткама изузетних ратника, посебно тамо где ничега изузетног нема.

Odgovori 11 47

Miloš

Jasno mi je šta želiš reći, poznato je kako kotira sportsko novinarstvo u odnosu na bilo koje novinarstvo (dno, tamo šalju novinare koji su loši, tu se sve toleriše, ne može se zeznut stvar). Ipak mislim da je Viško izuzetak, on je iznad toga, šta god da komentariše njegovi komentari su profinjeni, suptilni, stručni, nisu vulgarni. Dovljno je uooredit ga sa Banjcem i jasno ti je koliki je majstor svog posla.

26 2

Klarkkent

A zasto ti ne ides da citas neke ozbiljne knjige kada ti je to toliko bitno. Poenta ovog teksta ili bilo kog teksta na ovom portalu nije da se javljaju lektori(koji proveravaju kako se sta pise na guglu), nego da se ljudi sportski uzdizu i procitaju zanimljivosti koje nemaju veze sa kicom i šundom(politika i rijaliti) koji su postali osnova ovog društa. Sportski pozdrav

26 1

Nino

Ne razumem šta bi ti Jovane hteo. Naš jezik je prepun stranih reči od Turske, Francuske do Nemačke. To je tako, svojevremeno pola filma Zona Zamfirova nisam razumeo dok nisam kupio knjigu u kojoj se nalazio rečnik. Šta je koga oznojilo je potpuno ne bitno to je stilska figura. Mnogi novinari pišu knjige ja i ne znam koji fakultet treba da se završi za "licencu" da bi to neko činio. Mogao bi da ti navodim redom zanimanja pisaca kl. dela. Tema za pisanje može da bude sve npr. Popa je napisao izvrsnu pesmu o stolici.

2 0

Mu

Cemu ova vest???

Odgovori 5 22

Dragon Ball

Bravo Viško! Kakav teniski stručnjak kao i Baki. Uživam gledajući njihove prenose. Njih dvojica su izmislili tenis za ostale amatere sa Eurosporta i Rts.

Odgovori 28 4

Доместико

ма 'де си луд... Вишко светлосним годинама удаљен од Пралице, а оо осталима да не причамо

6 6

nada

Pralica i Visko,nebo i zemlja.Razlika je ogromna,ne mogu da se porede.Pralica je bar imao sansu da pored Viska nesto i nauci.

4 4

Gale M

Pralica je bio izvrstan komentator. Ovi vaši postovi su vezani za njegovo prijateljstvo sa Novakom. Na to smo navikli!

4 3

matori

Pralica je deljao Novaka kada su bili klinci, a sada radi kod njega u akademiji kao trener valjda... a i Viško je teniski trener.

4 4

Molim Vas

Mislim da je posao sportskog novinara pre svega da poznaje sport i da zna da je isti taj sah priznat od strane internacionalnog olimpijskog komiteta, a manje da filozofira i bavi se prozom.

Odgovori 26 76

Nex

@Molim Vas - nemojte da budete uskih shvatanja...

15 1

Dodvoravač

@Molim Vas - nemojte da bude uopste bilo kakvih shvatanja

2 0

Šahista

A je li formula 1 pravi sport? "Sportista" sedi i vozi auto! Onda su i taksisti svi redom sportisti.

Odgovori 41 75

Zicer

@Šahista - Vozac formule jedan se suocava sa silom do 6 g u toku voznje, a izgubi i do 4 kg telesne mase u toku jedne trke.

76 6

Stumel

vozaci bolida formule 1 za jednu trku smrsaju ponekad i po dva-tri kilograma... zamisli da igraci u NBA ligi smrsaju za svaki mec po jedan kg, pitanje je da li bi uspjeli zivi da zavrse regularni dio sezone, a o play off-u da ne pricamo... zato "taxista" laku ćao prijatno... neupucen si malo...

36 7

Abraksas

vozac dok vozi formulu smrsa i do 5kg. Bez uvrede za sah.

20 6

Gunner

Samo što vozač f1 izgubi i do 5kg za jednu trku

18 5

posmatrač

@Šahista - Slažem se, Viško je samo tu pogrešio. Ne znam koja je zvanična definicija sporta, ali bi verovatno mogla da glasi da je sport (osim rekreativnog) u nekom užem smislu svako nadmetanje u igri sa jasno utvrđenim pravilima. I onda... što se tiče taksista, ima nadmetanja (svi znamo), ali pravila ni u tragovima, tako da nisu sportisti.😂

23 3

posmatrač

@Šahista - Izgleda da neki ovde nisu shvatili šta je Šahista želeo da kaže. Nije opleo po F1, već po Višku.

7 2

Šahista

Ok momci, i moja tetka smrša 5 kila kad se vrati iz saune, je li i ona sportista?

14 8

N

Kakvi su ovo komentari, smrša 5 kg, smrša jer izgube ogromne količine vode, koje nadoknade u roku od 2 dana, nemojte pisati gluposti

11 3

Oj Oj

vozač F1 mora biti spreman kao pilot borbenog aviona ako ne i spremniji jer nijedan pilot ne obavlja borbene ili takmičarske letove sat do satipo vremena.

3 6

Boki

Odlican tekst! Svaka cast! Ovo bi trebalo da procitaju i domaci komentatori koji prenose tenis na Eurosport-u, i stalno spominju kako je neverovatno da se server buni jer mu smeta to sto neko mase ispred u publici ili vice dok on servira, kako u kosarci rade sve i svasta prilikom izvodjenja slobodnih bacanja i slicna poredjenja. Ovo je lratko, ali je*itacno! :) Pravo u centar!

Odgovori 58 11

Vd

Visko kralju ! Carski napisano

Odgovori 41 12

Cacanin

Bravo Viško.

Odgovori 32 9

posmatrač

Pre bih rekao da je ovo gospodski (a ne aristokratski, osim možda u samom početku) sport, i to zbog gospodskih manira (bez obzira na to, koliko su iskreni), i nekih pravila koja bi trebalo da se poštuju. Zbog toga i nevaspitanje prema protivniku ili publici i ne bi trebalo tolerisati na terenu (Kirijos i njemu slični, ako ih ima). Takva “osveženja” ovom sportu sigurno nisu potrebna, pošto bi onda postao samo jedan od mnogih.

Odgovori 32 4

Gale M

Tačno

6 0

Vukota

Viško a snooker?😁

Odgovori 23 3

Realno93

Quit please, thank you

Odgovori 35 8

TheDoctor46

new balls please

17 4

Доместико

одустаните, молим вас...? Не би' баш рекао да то судије говоре

11 8

1234

Aut

8 2

Dusan

Meni lepša verzije te izreke glasi: Ne govori, osim ako tvoje reči nisu vrednije od tišine. Tekst je lep i slažem se sa svim osim sa komentarom u vezi sa šahom. Poznato je da veliki majstori ove igre veliku pažnju posvećuju fizičkoj pripremi i odlaze čak na visinske pripreme pred naporne turnire. Dakle, šah se razlikuje od klasičnog sporta samo po tome što je to više od sporta. Na ovo bi se mogao odnositi citat iz Lajanja na zvezde: Profesore, umni rad je fizički neizdrživ.

Odgovori 97 6

jocagomboca

Hvala Visko! Potrebno je da se publika nauci pravilima igre! I da postuje to!

Odgovori 57 5

NS

Misliš na našu publiku pored TV ekrana?

5 10

Dare

Glup tekst i glup sport. Jedini sport na svetu gde svi moraju sa cute.Da sam ja na tribini bilo bi drugacije pa neka proba neko sa mi kaze nesto

Odgovori 8 60

ALEXIS 7 FAN

prijatelju odma bi te izbacili napolje

14 0

venus

Ne zameram ti sto nisi razumeo,ali pitanje je zasto gledas "glup" sport i citas "glupe" tekstove.Samo covek razvijenog senzibiliteta je mogao da napise ovakav tekst,uostalom,on zaista voli sport i posao kojim se bavi,i posebno je zadovoljstvo gledati teniski mec uz njegov komentar: zna sta govori, nepogresivo bira momenat kada ce nesto da kaze i uvek mozemo da naucimo nesto sto do tada nismo znali. P.S. Naisla sam na fudbalsku utakmicu koju je N.V. prenosio i-odslusala sam je do kraja-Ako pocne da prenosi hokej na travi-javite mi,pozdrav ljubiteljima tenisa i N.V.

13 0

Kibo

I dalje se ne slažem sa tim. Od bezbroj poena u tenisu važno je prilikom svakog da je tišina, ali kad izvodiš penal u 90om minutu Lige šampiona pri rezultatu od 1:1, o čemu si maštao CEO život, tada je ok da ti 30.000 navija za tebe, dok još 30.000 te psuje....i to je OK. :)

Odgovori 28 29

jocagomboca

@Kibo - niko te ne tera da gledas tenis!

17 9

Vd

fudbal je takav sport koji pokrece publika i strast...u tekstu imas objasnjeno zasto tenis ipak nije takav

17 4

posmatrač

@Kibo - To je problem fudbala, i onih koji ga vole, a ne problem tenisa. Tenis, baš kao i fudbal, bi trebalo da menjaju (ako je potrebno), samo oni koji ga vole.

14 4

Marko

Objašnjeno ti je u tekstu, tenis je aristlkratski sport nastao na francuskom dvoru, a fudbal seljački nastao na livadama i pašnjacima sa pastirima kao pionirima igre. I danas je vidljiva razlika kad intervju daje teniser posle meča ili fudbaler koji obavezno daje 150% svojih mogućnosti.

25 8

Nino

Fudbal, bar neki njegov oblik igrale su Maje.

0 0

TheDoctor46

Meni sharapova ne smeta 😂😂

Odgovori 75 8

FilipS

pogotovo dok stenje

9 1

* Sva polja su obavezna

Švarcman: Tenis je lud, moja najveća pobeda u karijeri

Autor

Švarcman: Tenis je lud, moja najveća pobeda u karijeri

Švarcman: Tenis je lud, moja najveća pobeda u karijeri

Argentinski teniser Dijego Švarcman kaže da je verovao da ima šanse u meču četvrtfinala Masters turnira u Rimu sa Rafaelom Nadalom.

Arteta: Pre nekoliko meseci ne bismo dobili takav meč

Autor

Arteta: Pre nekoliko meseci ne bismo dobili takav meč

Arteta: Pre nekoliko meseci ne bismo dobili takav meč

Menadžer Arsenala Mikel Arteta kaže da mu se dopao mentalitet njegovog tima u pobedi nad Vest Hemom 2:1 u drugom kolu Premijer lige.
Loading...