Test Event Marsej: Dukić na koti 32, Banjac na koti 42

COK/Malta Sailing Team

Nikola Golubović mladi jedriličar iz Crne Gore i uzdanica Delfina iz Tivta osvojio je srebrnu medalju na seniorskom šampionatu sveta u klasi ILCA 6 u poljskom Dživnovu, a pažnja ljubitelja jedrenja je odmah usmerena ka Marseju.

Na regatnom polju, na kojem će se voditi velike borbe za pobedničko postolje na Olimpijskim igama, organizovan je Test Event na kojem učestvuju 42 jedriličara planete. Ugled Crne Gore brani Milivoj Dukić, uzdanica Jugole Grakalića iz Herceg Novog koji je tri puta učestvovao na Olimpijskim igrama, a na Svetskom prvenstvu u Hagu boriće se i za četvrte Igre u nizu.

Getty images

U izuzetno jakoj konkurenciji, po vetru čija je jačina varirala od šest od 18 čvorova, Dukić je imao oscilacija na regatnom polju, a posle šest regata zauzima 32 mesto (30, 24, DFD, 34, 28, 19). Sledi slobodan dan, još četiri regate, pa medal race u kojem će učestvovati 10 najbolje plasiranih jedriličara.

Trenutno, lidersku poziciju drži Majk Beket iz Velike Britanije, Žan Baptisit Bernaz iz Francuske je drugi, a na koti tri je Met Vern iz Australije.

Konkurencija je zaista izuzetno, izuzetno jaka. Pavlos Kontides sa Kipra je četvrti, Fin Linč iz Irske je peti, Džordž Getri sa Novog Zelanda šesti….

ILCA/Azija

Što se ostalih jedriličara iz regiona tiče, Tonči Stipanović koji ima dve medalje sa Olimpijskih igara, veliki broj medalja sa evropskih i svetskih prvenstava je trenutno na koti 26, uzdanica Slovenije, Žan Luka Zelko je na koti 22, a najbolji jedriličar Srbije, Nikola Banjac je na koti 42….

Takmičenje se nastavlja 13. jula, a ostaje nam da momci iz regiona, kao i ostalim jedriličarima poželimo mnogo sreće i dobar vetar.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!