DTM: Rast ponovo u igri posle dominantne pobede

DTM 10. okt. 202015:45 > 15:48
Podeli:
DTM

Vozač Audija Rene Rast ubedljivo je trijumfovao na prvoj trci sedmog vikenda sezone Šampionata nemačkih turing automobila na stazi „Zolder“ u Belgiji.

Rast je slavio sa skoro 19 sekundi prednosti u odnosu na Robina Frijnsa, dok se za trostruku pobedu Audija postarao Niko Miler.

Nemac je posle starta sa pol pozicije brzo uspeo da se odvoji od rivala, dok su se Frijns i Majk Rokenfeler probili na drugo i treće mesto. Holanđanin je prvobitno pritiskao Rasta, međutim, dvostruki šampion je od šestog kruga krenuo sa sjajnim krugovima i od tada se nije osvrtao.

Iza njega, Frijns se borio za drugo mesto sa Timom Glokom posle odlaska u boks, da bi se Miler probio na treće mesto, pošto je veći deo trke proveo zaglavljen iza Harisona Njuija. Glok je na kraju morao da se zadovolji četvrtom pozicijom, ispred Njuija i Šeldona van der Lendea, koji isto kao Nemac vozi za BMW.

Posle treće pobede ove sezone, Rast se vratio u borbu za titulu i sada na trećem mestu ima 223 boda, 34 manje od Milera. Između njih dvojice je Frijns sa 243 boda.

Druga trka vikenda na „Zolderu“ vozi se u nedelju od 13.30, uz direktan prenos na Sport Klubu 4.