I Vandorne napušta Meklaren, menja ga Noris

Podeli:
Mark Thompson Getty Images Sport

Naredne sezone Meklaren će imati potpuno novi tim vozača u Formuli 1, pošto je u ponedeljak saopšteno da će po okončanju sezone prekinuti saradnju sa Stofelom Vandorneom.

Vandorne se priključio Meklarenu 2013, tada u okviru programa za mlade igrače, da bi 2016. postao rezervni vozač. Od početka sezone 2017. bio je u timu uz Fernanda Alonsa

„Zahvalni smo Stofelu na pokazanoj posvećenosti i napornom radu. Talentovan je vozač. Ponosni smo što smo mu baš mi pomogli da uđe u svet Formule 1. Naravno, voleli bismo da smo zajedno ostvarili više uspeha, ali to ne utiče na činjenicu da će uvek biti deo Meklarenove porodice. Sada smo fokusirani na kraj sezone i uveren sam da će i Stofel i Fernando učiniti sve da osvoje što više bodova“, kazao je Zak Braun, prvi čovek Meklarena.

U bolidu Meklarena Vandorne je vozio 34 trke.

„Ponosan sam što sam bio deo Meklarena poslednjih pet godina. Iako nismo ostvarili rezultate kojim smo se nadali, uživao sam poslednje dve godine. Planiram da dam sve od sebe u narednih sedam trka i onda ću objaviti kakvi su mi planovi za sledeću sezonu“, dodao je belgijski vozač.

Njegovo mesto zauzeće Lando Noris, koji je test vozač tima. Izvesno je da će Fernanda Alonsa zameniti sunarodnik Karlos Sains junior.