Lekler: Prvo je bilo zabavno, a onda užasno

Formula 1 27. maj. 201911:41 > 11:51
Podeli:
Mark Thompson/Getty Images

Šarl Lekler je zbog greške u kvalifikacijama počeo Veliku nagradu Monte Karla tek sa 15. pozicije, a posle pucanja pneumatika je morao da se povuče sa trke u Kneževini koja je za ovog vozača Ferarija domaći teren.

Zbog greške tima i zbog loše procene oko toga kada Šarla Leklera treba poslati na stazu u Q1 delu kvalifikacija Monegašanin nije uspeo da napravi bolji plasman od 15. pozicije u kvalifikacijama. To je u Monte Karlu za vozača Ferarija ravno katastrofi zbog veoma ograničenog prostora za manevrisanje i obilaženje, pa je Lekler uspeo sa 12. da dođe na 15. poziciju. U pokušaju da obiđe Nika Hulkenberga Lekler je udario u barijeru što je uzrokovalo pucanje pneumatika. Oštećen bolid je Lekler vratio u garažu. 

Povezano

Bilo je veoma teško, kao što sam i rekao pre trke morao sam mnogo da rizikujem. Bilo je zabavno na početku i nažalost završilo se katastrofom. To je problem sa Monakom kada počinješ kao 15, što nije u skladu sa našom realnom pozicijom koju zaslužujemo“, kazao je Lekler.

Maltene smo izgubili donji deo bolida zbog pucanja gume. Inženjeri to nisu videli jer je bilo oštećenja na desnoj strani, a oni su gledali levu. Ta strana i nije bila oštećena, ali desna je skroz otišla. Ne želim da odustajem ali ovoga puta nije bilo realno. Jednostavno auto nije bio u stanju da može da se vozi“, dodao je mladi vozač Ferarija. 

Formula 1 se sada seli u Kanadu gde će se voziti trka na stazi Žil Vilnev. Ta trka je 9. juna uz direktne prenose na Sport Klubu.