Horner: Gasli škodi Red Bulu

Podeli:
Peter Fox/Getty Images

Šef ekipe Red Bula Kristijan Horner izjavio je da rezultati Pjera Gaslija počinju da utiču na ambicije tima i nagovestio da bi mogao da razmisli o tome da nađe zamenu za njega.

Francuski automobilista je od početka ove sezone osvojio 63 boda, a najbolji rezultat mu je četvrto mesto sa Velike nagrade Britanije. S druge strane, njegov timski kolega Maks Ferstapen je ostvario dva trijumfa, a još tri puta se našao na podijumu i proteklog vikenda je na „Hungaroringu“ upisao prvu pol poziciju u karijeri. Gasli je poslednju trku pred letnju pauzu završio na šestom mestu.

Povezano

Poslednjih nedelja se mnogo spekuliše o tome da bi Gasli mogao da bude poslat u Toro Roso, čiji vozači Danil Kvjat i Aleksander Albon vrebaju šansu. Rus već ima iskustva u Red Bulu, a na Velikoj nagradi Nemačke je čak stigao do podijuma, zbog čega je favorit za povratak u austrijski tim.

Bio je ovo frustrirajući vikend za Pjera. Start nije bio sjajan, isto kao ni prvi krug, ne bi trebalo da se trkamo sa vozačima Zaubera i Meklarena. On bi trebalo da se bori sa Ferarijima i Mercedesima, a sve što mi možemo jeste da mu pomognemo da to učini, što ćemo i uraditi“, istakao je Horner.

Horner je priznao da je i to što Gasli nije bio bliži vrhu dovelo do toga da branilac titule Luis Hamilton može po drugi put da ode u boks i vrati se na praznu stazu, što mu je i omogućilo da sustigne Ferstapena i pobedi ga u borbi za pobedu.

Problem je što uopšte nije u konkjurenciji. Ne mislim da bi Luis mogao da se vrati na stazu iza njega. I Mercedes i Red Bul su imali takvu trku, da su drugi vozači brzo ispali iz konkurencije. To što nemamo dvojicu vozača u vrhu nam škodi, posebno u poretku konstruktora. Osvojili smo isti broj bodova kao Ferari na stazi na kojoj je trebalo da uzmemo više“, naglasio je Horner.

Šef austrijskog tima je naglasio i da se nada da će Gasli iskoristiti letnju pauzu da bi shvatio u čemu je pogrešio ove godine.

Stvarno mislim da mu je potrebno vreme tokom pauze da se osvrne na prvi deo sezone i nauči lekcije koje će mu pomoći u drugom. Biće to od ključne važnosti ako uopšte mislimo da sustignemo Ferari da bude bolji“, rekao je Horner.

Na pitanje šta će Red Bul uraditi ukoliko se Gasli ne popravi, Horner je rekao:

Naša namera je da ostane u bolidu do kraja godine. Ali, očajnički nam je potrebno da on izvuče više iz bolida“.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se Velikom nagradom Belgije 1. septembra.