Zašto je Rikardo Ferstapenov idealni timski kolega?

Formula 1 19. okt. 201912:27 > 12:30
Podeli:
Robert Cianflone/Getty Images

Vozač Red Bula Maks Ferstapen rekao je da je dinamika koju je imao u odnosu sa Danijelom Rikardom u timu bila idealna za njega.

Iako je ove godine napravio korak napred u odnosu na prethodne, i to pošto je Rikardo otišao u Reno, mladi Holanđanin kaže da je za njega najbolja situacija bila kada mu je timski kolega bio veliki rival. Sada nije takav slučaj, pošto prvo Gjer Gasli nije mogao nimalo da mu parira, a isti slučaj je i otkako je Francuza zamenio Aleksander Albon.

Povezano

Želim timskog kolegu sa kojim mogu da se borim, a koji može da me tera da budem bolji. Mislim da je idealna situacija bila kada je tu bio Danijel. Kada sam stigao u tim, bio sam novajlija, a on je tu bio već nekoliko godina. Tada možete da učite i napredujete, ali u nekom trenutku je sve postalo teže za njega jer smo bili veoma bliski sve vreme“, rekao je Ferstapen, koji je nešto više od dve i po godine bio u timu sa Rikardom.

Iako rivalstva između dvojice odličnih vozača mogu da budu intenzivna, Ferstapen kaže da je ta situacija bolja i za tim jer se tako bolid brže razvija.

Takođe želite nekoga ko radi u istom pravcu što se tiče podešavanja, a i želi isto od bolida. Zbog toga se i bolid brže razvija. U takvoj situaciji vozači mogu da imaju drugačije programe u petak, možete da se oslonite na obojicu i dobijete prave informacije. Te stvari su izuzetno važne za mene, ali i za tim“, naglasio je Ferstapen.

Što se tiče Albona, kojem je ovo debitantska sezona u Formuli 1, a započeo ju je u ekipi Toro Roso, pre nego što je tokom letnje pauze prebačen u Red Bul, Ferstapen kaže da napreduje.

Ne možete da očekujete da sve bude kako treba u njegovoj prvoj godini, isto kao i za povratne informacije koje daje, ali za sada je sve kako treba“, istakao je mladi Holanđanin, koji je ove sezone upisao dva trijumfa.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se Velikom nagradom Meksika 27. oktobra.