Rejsing point možda postaje Aston Martin?

Podeli:
Charles Coates/Getty Images

Tim Rejsing pointa navodno pregovara o tome da se udruži sa Aston Martinom, a to bi značilo i da bi ovaj čuveni brend mogao ponovo da bude deo Formule 1.

Aston Martin je svoju ekipu u Formuli 1 imao samo u dve sezone. Bilo je to veoma davno, 1959. i 1960. godine, a u obe sezone britanski tim nije stigao do poena. 2009. godine su postojale neke naznake da bi Aston Martin opet mogao da ima svoju ekipu, no ni tada se to nije ostvarilo dok su sada izgledi prilično veliki. 

Naime Rejsing point bi mogao naredne godine da se udruži sa Aston Martinom i takođe bi mogao da potpuno ribrendira svoje bolide koji bi nosili znak čuvenog britanskog proizvođača automobila.  

Vlasnik Rejsing pointa Lorens Strol namerava da širi biznis u Formuli 1 i u svojoj ekipi, a namerava i da kupi većinu akcija Aston Martina. Ta firma inače ima pad vrednosti na berzi od prošle godine, akcije su pale sa 19 na 5 funti i to želi da bogati Lorens Strol iskoristi.

Strol, čiji sin Lens vozi upravo za Rejsing point, namerava da bolidi naredne godine nose ime Aston Martin i da budu zelene boje. Bolide bi i dalje pokretao Mercedesov agregat.

Ovakva situacija bi mogla da bude problem za Red Bul koji ima dugoročnu saradnju sa Aston Martinom u Formuli 1. Dve okmpanije rade i na hiperautomobilu koji treba da se koristi na trci 24 časa Le Mana gde inače Aston Martin godinama učestvuje.